Information om hjälpmedel

Du kan få mer information om hjälpmedel på Helsingborg kontaktcenter och Visningspunkten.

Hjälpmedel på Helsingborg kontaktcenter

På Helsingborg kontaktcenter finns ett urval av enkla hjälpmedel och smarta saker som du kan skaffa själv för att underlätta vardagen. Det finns produkter för att förebygga olyckor, ge stöd åt nedsatt syn, hörsel och muskelkraft samt ge stöd då minnet sviktar. Kommunvägledarna på kontaktcenter kan visa och berätta om produkterna samt ge information om inköpsställen. Helsingborg kontaktcenter finns på Stortorget 17 i Helsingborg. Telefonnummer 042-10 50 00. Förteckning över smarta saker och hjälpmedel på Helsingborg kontaktcenter

Visningspunkten

På Visningspunkten kan du få tips om hur du med enkla lösningar kan underlätta vardagen och göra livet tryggare. På Visningspunkten kan du själv prova smarta saker, ny vardagsteknik och olika hjälpmedel. En arbetsterapeut ger vägledning om hur du enklare kan klara av till exempel matlagning, förflyttning och hygien. Du har möjlighet att prova en bidétoalett med spol- och torkfunktion eller prova hur en spisvakt fungerar. På Visningspunkten finns också kognitiva hjälpmedel som stödjer tid, minne och orientering, till exempel talande klockor och elektroniska kalendrar.

Allt finns tillgängligt att känna på och testa. Du får information om var du kan köpa produkterna och ett cirkapris vad de kostar. Observera att Visningspunkten inte har någon försäljning.

Kontakta Visningspunkten

Visningspunkten finns på Östra allén 16. Boka ditt besök i förväg hos arbetsterapeut Åsa Westesson, telefon 042-10 47 92 eller via Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00. Om du har behov av att använda vår hiss, kontakta oss i förväg eller när du är vid dörren. Visningspunkten är öppen för alla åldrar. Föreningar och grupper kan också boka in besök för en mindre visning av hjälpmedel i sina egna lokaler.

Läs mer på 1177.se