Min son röker cannabis, vad ska jag göra?

Fråga: Hej! Min son som är drygt 20 år röker cannabis flera gånger i veckan. Jag är mycket oroad över det. Han sköter sitt jobb men det finns flera tecken på att hans liv påverkas av rökningen. Jag har på olika sätt försökt påverka honom att sluta men inte lyckats. Hur ska jag göra?

Signatur Mor

Svar: När det gäller din sons cannabisrökning kan du vända dig till Maria Nordväst. Där erbjuds rådgivning och behandling för ungdomar upp till 25 år som har problem med alkohol eller droger. Hos Maria Nordväst arbetar familjebehandlare, kurator och psykiatrisjuksköterska. Du som förälder kan också får råd och stöd där. Du kan läsa mer om öppettider och kontaktuppgifter till Maria Nordväst här.

Du kan också kontakta socialförvaltningens mottagning på telefonnummer 042-10 64 56 och göra en orosanmälan. Vi kontaktar då din son och erbjuder honom tid för ett möte där han får information och erbjuds stöd och hjälp med sitt missbruk. Den hjälp vi erbjuder är frivillig och förutsätter att din son vill ha kontakt med socialtjänsten. Du får också gärna ringa till mottagningen för rådgivning.

Vänliga hälsningar

Susanne Gustafsson, socialsekreterare mottagningsenheten