Närvarande vuxna under jul och nyår

Under jul- och nyårshelgerna kommer fler vuxna att röra sig ute runt om i Helsingborg där ungdomarna finns. Även under normala omständigheter är det vanligt med stök och bråk bland ungdomar eftersom många aktiviteter har uppehåll eller stängt. I år har de flesta verksamheter som i vanliga fall har öppet under jullovet tvingats stänga på grund av corona, vilket spär på tristessen bland de unga.

Mobila teamet, trygghetsvärdar och ordningsvakter kommer att finnas där för ungdomarna i de miljöer där unga rör sig. Läs mer om Mobila teamet.

Fritidsledare kommer arbeta med uppsökande aktiviteter i närheten av fritidsgårdar och mötesplatser, men kommer också att möta ungdomarna på de olika digitala plattformarna där ungdomarna finns samt vara tillgängliga på telefon. I de digitala kanalerna kommer det också att finnas information om vart man som ungdom kan vända sig om man behöver prata med en vuxen person.

Fler poliser i tjänst under jul- och nyår

Polisen har avsatt fler resurser under jul- och nyårshelgerna för att hantera problem som kan uppstå i samband med fyrverkerier. Läs vad som gäller för fyrverkerier i Helsingborg.

Nattvandrare skapar trygghet

Samtidigt stöttar civilsamhället med nattvandring runt om i byar och stadsdelar. I Helsingborg finns flera nattvandringsgrupper som gör skillnad för ungdomar och bidrar till ökad trygghet. Läs mer om nattvandring i Helsingborg.

Kontakta socialtjänsten om du är orolig över att någon far illa

Vi vill också påminna om att många barn hamnar i kläm i samband med att vi tvingas vara hemma mer, något som kan leda till både frustration och oro i familjer som redan har det jobbigt av olika anledningar. Det är också vanligt att alkoholkonsumtionen ökar under ledigheten.

Om du är orolig för att någon far illa kan du göra skillnad genom att höra av dig till socialtjänsten på telefon 042-10 64 56.

Kvällar och helger ringer du till socialjouren, telefon: 042-10 68 69. Socialjouren nås också via 112, som då kopplar dig vidare. På helsingborg.se/socialjour finns mer information.

Var uppmärksam på ditt barn

Den allra största skillnaden vi kan göra är att prata med våra barn, om pandemin och restriktionerna, men också om vad de hittar på under lovet. Var gärna uppmärksam på ditt barn och hens beteende under ledigheten.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right