Vill du göra skillnad? Bli volontär!

Som volontär gör du en insats för andra människor utan att få betalt för det. Du får istället nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du möter människor du kanske inte hade träffat annars.

Volontärcenter förmedlar volontäruppdrag inom stadens förvaltningar och de kommunala bolagen. Vi kan även hjälpa dig att hitta en förening som passar dina intressen.

Med anledning av den rådande corona-pandemin är många pausade just nu. Men det finns ändå mycket du kan göra som volontär, både inom stadens verksamheter och inom föreningar i Helsingborg.

Du kan engagera dig för andra helsingborgare genom appen Nyby. I appen kan helsingborgare som vill ha hjälp och helsingborgare som vill hjälpa, finna varandra. Läs mer om appen Nyby.

Du kan höra av dig direkt till föreningar som behöver volontärer. På Volontärbyråns webbplats hittar du uppdrag från olika föreningar. Volontärbyrån är en organisation som arbetar för föreningar.

På facebook-sidan Föreningsliv i Helsingborg kan du läsa om föreningar som behöver volontärer och föreningar som gör fina insatser i Helsingborg.

På webbplatsen Action Helsingborg hittar du utmaningar som föreningar eller lokala företag kan behöva hjälp med.

Boka en träff för att prata om vad du vill göra

Hör av dig till volontärcenter, så bokar vi en träff. Du kan berätta om dig och dina intressen och så ser vi om vi har ett passande uppdrag inom staden eller om vi hittar en förening som matchar dina intressen.

Under Visa uppdrag hittar du uppdragen som vi just nu söker volontärer till inom stadens verksamheter. För att bli volontär inom stadens verksamheter behöver du träffa oss på volontärcenter, skriva in dig som volontär, visa utdrag från polisens belastningsregister (du kan fylla i blanketten när du träffar oss) och godkänna vår överenskommelse. Du behöver vara minst 16 år för att bli volontär inom stadens verksamheter.

Du kan boka en träff genom att skicka e-post till volontarcenter@helsingborg.se eller genom att ringa till oss på 042-10 50 00 (fråga efter volontärcenter). Vi finns på Stortorget 17 i Helsingborg.

Om du är mellan 18 och 30 år kan du även vara volontär i Europa genom Erasmus+.