Vill du göra skillnad? Bli volontär!

Som volontär gör du en insats för andra människor utan att få betalt för det. Du får istället nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du möter människor du kanske inte hade träffat annars.

Volontärcenter arbetar på uppdrag av stadens förvaltningar och de kommunala bolagen. Det gör att du kan välja bland en stor bredd av uppdrag. Du kan hjälpa ungdomar med läxor, vara mentor åt en ensamkommande ungdom, leda balanspromenader, inspirera på träffpunkter, samtala med personer som känner sig ensamma, delta i roliga kultur- och idrottsevenemang och mycket annat.

Med anledning av den rådande corona-pandemin är dock de allra flesta uppdrag pausade just nu. Men det finns fortfarande behov av volontärer som kan hjälpa till med olika uppdrag, bland annat inom föreningar i Helsingborg.

Du kan engagera dig för andra helsingborgare genom appen Nyby. I appen kan helsingborgare som vill ha hjälp och helsingborgare som vill hjälpa, finna varandra. Läs mer om appen Nyby.

Du kan höra av dig direkt till föreningar som behöver volontärer. Volontärbyrån är en organisation som arbetar för föreningar. På deras webbplats hittar du uppdrag från olika föreningar. På facebook-sidan Föreningsliv i Helsingborg kan du läsa om föreningar som behöver volontärer och föreningar som gör fina insatser i Helsingborg.

Vill du bli volontär inom Helsingborgs stad?

Börja med att fylla i vår intresseanmälan. När vi tagit emot din anmälan bjuder vi in dig till ett möte på kontaktcenter för att berätta mer om vad det innebär att vara volontär.

Då kan du berätta om dig och dina intressen och så ser vi om vi har ett passande uppdrag. Uppgifterna om dig använder vi för att hålla kontakt med dig och för att kunna matcha dig med rätt uppdrag. Självklart slår vi även gärna ett slag för Helsingborgs föreningar och organisationer om vi ser att de har uppdrag som kan passa just dig.

Under Visa uppdrag hittar du alla uppdrag som vi söker volontärer till just nu.

Har du några frågor kan du kontakta oss på volontärcenter genom att skicka ett mejl till volontarcenter@helsingborg.se eller genom att ringa till oss på 042-10 50 00 (fråga efter volontärcenter). Vi finns på Stortorget 17 i Helsingborg.

Vill du hellre fylla i intresseanmälan på engelska, kan du använda denna länk.

Vill du hellre fylla i en intresseanmälan på papper så kan du ladda ner blanketten här (pdf 298 kB).

Alla våra uppdrag kräver ett uppvisat utdrag från polisens belastningsregister. Du behöver vara minst 16 år för att bli volontär.

Om du är mellan 18 och 30 år kan du även vara volontär i Europa genom Erasmus+.

Vill du nattvandra?

Syftet med nattvandring är att det ska finnas närvarande vuxna som kan ge medmänskligt stöd och öka tryggheten bland ungdomarna när de rör sig ute på kvällar och nätter.

Är du intresserad av att börja nattvandra? Eller vill du starta en egen nattvandrargrupp? Då kan du göra en intresseanmälan till volontärcenter. Volontärcenter samarbetar med stiftelsen nattvandring.nu. Du kan läsa mer om nattvandring.nu på deras webbplats.

Jag är intresserad av nattvandring i Helsingborg