Vill du göra skillnad? Bli volontär!

Som volontär gör du en insats för andra människor utan att få betalt för det. Du får istället nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du möter människor du kanske inte hade träffat annars.

Volontärcenter arbetar på uppdrag av stadens förvaltningar och de kommunala bolagen. Det gör att du kan välja bland en stor bredd av uppdrag. Du kan hjälpa ungdomar med läxor, vara mentor åt en ensamkommande ungdom, leda balanspromenader, inspirera på träffpunkter, samtala med personer som känner sig ensamma, ta emot en turist, delta i roliga kultur- och idrottsevenemang och mycket annat.

Under Visa uppdrag hittar du alla uppdrag som vi söker volontärer till just nu.

Vill du bli volontär?

Fyll i intresseanmälan på sidan Bli volontär. När vi tagit emot din anmälan bjuder vi in dig till ett möte på kontaktcenter för att berätta mer om vad det innebär att vara volontär. Du kan berätta om dig och dina intressen och så ser vi om vi har ett passande uppdrag. Självklart slår vi även gärna ett slag för Helsingborgs föreningar och organisationer om vi ser att de har uppdrag som kan passa just dig.

Om du är mellan 18 och 30 år kan du även vara volontär i Europa genom Erasmus+.

Vill du nattvandra?

Volontärcenter har fått i uppdrag att inspirera så att det startar nya nattvandringsgrupper i Helsingborg. Om du är intresserad av att börja nattvandra eller kanske starta en grupp, kan du göra en intresseanmälan till oss på volontärcenter. I detta uppdrag samarbetar vi med stiftelsen nattvandring.nu. Du kan läsa mer om nattvandring.nu på deras webbplats.