Vill du göra skillnad? Bli volontär!

Som volontär gör du en insats för andra människor utan att få betalt för det. Du får istället nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du möter människor du kanske inte hade träffat annars.

Stadens volontärsamordnare förmedlar volontäruppdrag inom stadens förvaltningar och de kommunala bolagen. Vi kan även hjälpa dig att hitta en förening som passar dina intressen.

Med anledning av den rådande corona-pandemin är många pausade just nu. Men det finns ändå mycket du kan göra som volontär, både inom stadens verksamheter och inom föreningar i Helsingborg.

Här hittar du uppdragen inom stadens verksamheter som vi just nu söker volontärer till.

Du kan engagera dig för andra helsingborgare genom appen Nyby. I appen kan helsingborgare som vill ha hjälp och helsingborgare som vill hjälpa, finna varandra. Läs mer om appen Nyby.

Du kan höra av dig direkt till föreningar som behöver volontärer. På Volontärbyråns webbplats hittar du uppdrag från olika föreningar. Volontärbyrån är en nationell organisation som arbetar för föreningar.

På Facebook-sidan Föreningsliv i Helsingborg kan du läsa om föreningar som behöver volontärer och föreningar som gör fina insatser i Helsingborg.

På webbplatsen Action Helsingborg hittar du utmaningar som föreningar eller lokala företag kan behöva hjälp med.

Boka en träff för att prata om vad du vill göra

Vi träffar gärna dig för att höra vad du är intresserad av och vill göra. Utifrån det kan vi se om vi har ett passande uppdrag inom staden eller om vi hittar en förening som matchar dina intressen. På grund av den rådande pandemin har vi just nu enbart digitala möten.

Om du efter vårt första möte känner att du vill bli volontär inom stadens verksamheter behöver du registrera dig som volontär och visa utdrag från polisens belastningsregister. Du ska vara minst 16 år för att bli volontär inom stadens verksamheter.

Har du frågor?

Hör av dig till volontärsamordnarna genom att skicka e-post till volontar@helsingborg.se eller genom att ringa till oss på 042-10 50 00 (fråga efter volontärsamordnarna). Vi finns på Stortorget 17 i Helsingborg.

Om du är mellan 18 och 30 år kan du även vara volontär i Europa genom Erasmus+. Läs mer om att jobba som volontär i Europa.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?