ATSU – Skåne behöver stödpersoner åt sexuellt utnyttjade

Föreningen ATSU – Skåne (Att Trygga Sexuellt Utnyttjade) söker dig som vill hjälpa till i vår nya förening, både som stödperson och med administration.

ATSU – Skåne behöver hjälp med både det administrativa och det praktiska arbetet. Det administrativa kan handla om att hjälpa till med adresslistor och utskick av information om oss. Andra ideella föreningar och myndigheter behöver veta att vi finns och vilka vi är.

Det praktiska arbetet kan handla om att hjälpa till med att göra i ordning för workshops, föreläsningar och annat.

Vi behöver dig som vill vara stödperson

Vi behöver dig som kan tänka dig att ha kontakt med någon som behöver stöd eller bara behöver prata av sig. Vi kommer att erbjuda dig föreläsningar om sexuella övergrepp, dess konsekvenser, om vilka råd man kan ge och vad man inte ska ge för råd.

Du kan själv ha erfarenheter av att ha varit utsatt eller vara anhörig, men du behöver ha kommit en bit på vägen så att du har distans till upplevelserna och orkar lyssna utan att bli alltför upprörd. Du behövs också för att kunna ge råd om vad som händer när man till exempel kontaktar myndigheterna.

Vi har tystnadslöfte

Vi som arbetar med detta har tystnadslöfte. Vi fungerar som ett medmänskligt stöd i svåra situationer och finns där för att kunna slussa dig vidare till personer eller myndigheter som kan hjälpa dig.

Vi tillhör ATSU-riksförening.

Skicka din intresseanmälan

Om du är intresserad, hör av dig till Agneta Sandberg, telefon 0703-74 02 65. Hon har 20 års erfarenhet av att ha arbetat med dessa frågor.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?