Engagera dig ideellt som volontär i Helsingborg

Engagemang Helsingborg förmedlar volontäruppdrag inom stadens förvaltningar och de kommunala bolagen. Vi kan även hjälpa dig att hitta en förening som passar dina intressen.

I Helsingborg är många personer aktiva som volontärer i olika frivilliga insatser, både inom kommunens verksamheter och inom föreningar och organisationer. Engagemang Helsingborg gör det enkelt för dig att engagera dig ideellt i Helsingborg. Vi hjälper till att rikta engagemanget till de organisationer eller uppdrag som har mest behov.

Volontärarbete kommer alltid att behövas och din insats betyder mycket för dem du träffar. Att engagera sig ideellt ger också väldigt mycket tillbaka.

Som volontär i Helsingborg gör du en insats för andra människor utan att få betalt för det. Du får istället nya upplevelser och erfarenheter samtidigt som du möter människor du kanske inte hade träffat annars.

Du kan också anmäla ditt intresse att bli volontär direkt via formuläret, så kontaktar vi dig.

Boka en träff för att prata om vad du vill göra

Om du inte hittar ett uppdrag som passar dig kan boka en tid med oss på Engagemang Helsingborg via vår e-tjänst. Berätta vad du är intresserad av och vill göra. Utifrån det kan vi se om vi har ett passande uppdrag inom staden eller om vi hittar en förening som matchar dina intressen. På grund av den rådande pandemin har vi just nu enbart digitala möten.

Om du efter vårt första möte känner att du vill bli volontär inom stadens verksamheter behöver du registrera dig som volontär och visa utdrag från polisens belastningsregister. Du ska vara minst 16 år för att bli volontär inom stadens verksamheter.