Elcykeluthyrning i Helsingborg

I Helsingborg är det företaget RideMovi som hyr ut elcyklar. Det är dem du ska kontakta om du har frågor och synpunkter om elcyklarna i Helsingborg. Cyklarna är på plats från 30 maj 2022 och är sedan tillgängliga att hyra under hela året. Här nedan kan du läsa hur du får köra och parkera och du hittar också länk till uthyrningsföretagets webbplats.

Det finns ingen hastighetsbegränsning för elcyklar utan det är samma regler som gäller för som för vanliga cyklar.

Uthyrningsföretaget kan flytta felparkerade elcyklar

Uthyrningsföretaget har en ”parkeringspatrull” genom företaget Just Arrived för att flytta elcyklar som står felparkerade, utgör fara eller som hindrar trafiken.

  • Parkera i första hand i ett cykelställ eller i en angiven parkeringszon för elcyklar,
  • Använd parkeringsstödet för att säkerställa att elcykeln står upprätt,
  • Se till att inte blockera tillgången till ramper, hållplatser, övergångsställen, entréer eller på andra sätt förhindra framkomligheten på allmänna områden.

Om du upptäcker en elcyklel står olämpligt kan du göra en felanmälan till Helsingborgs stad via webben eller appen Ett bättre Helsingborg. Vi skickar då vidare din felanmälan till parkeringspatrullen. Det går också bra att kontakta RideMovi direkt via kontaktuppgifter i appen RideMovi eller deras internationella support, support@ridemovi.com.

.

Parkera elcykeln på ett säkert sätt

När du ställer ifrån dig elcykeln se till att den inte utgör en fara eller ett hinder för andra människor. Du får ställa elcykeln i eller i anslutning till cykelställen och på de särskilda platser, så kallade hot spots, där du kan ställa den när du har avslutat din färd. Stadens hot spots finns utmärkta i en karta som visas i appen när du hyr en elcykel.

Uthyrningsföretagen har särskilda regler

Förutom den lagstiftning som finns för elcyklarna har företagen som hyr ut elcyklar särskilda regler för sin uthyrning. På deras webbplatser finns mer information om de regler de har:

Du kan också kontakta uthyrningsföretagets support om du har specifika frågor eller funderingar som gäller deras elcyklar:

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?