Vallåkra får en ny upplyst lekplats med dinosaurietema

Hösten 2021 rustar vi upp Vallåkras stora lekplats med ny belysning och flera nya inslag för den leksugne. Lekplatsen får ett dinosaurietema med fotspår och spännande skelett som gömmer sig i sanden. Grillplatsen får ett regnskydd och grönområdet nya bänkar. Vi anlägger också en äng för att våra minsta, små surrande vänner också ska trivas.

Naturreservatet Borgen är en välbesökt och mycket omtyckt plats av både Vallåkrabor och besökare, inte minst tack vare anrika Wallåkra stenkärlsfabrik och de spännande spåren efter dinosaurier som hittats där. Intill reservatet finns en lekplats (väster om Tallstigen) och större gräsmatta som används av Vallåkraborna, bland annat för att fira midsommar.

Nu bygger vi en ny lekplats och rustar upp grönområdet. Vi räknar med att starta arbetet under hösten 2021 och går allt som planerat är vi klara kring årsskiftet 2021-2022.

Det här gör vi

(se även kartan nedan)

  • Vi rustar upp lekplatsen (mellan naturreservatet och Tallstigen) och ger den ett dinosaurietema. Lekplatsen behåller samma yta som tidigare, men får mer innehåll.
  • Vi anlägger en cykelslinga och hoppas med den kunna nå en bredare åldersgrupp.
  • Vi sätter upp belysning på på lekplatsen och längs Tallstigen som leder till lekplatsen.
  • Vi sätter upp regnskydd vid befintlig grillplats, nya bänkbord och planterar träd.
  • Vi anlägger en blommande äng på lekplatsen och återanvänder sand och grus från lekplatsen till denna.

Så påverkas du

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?