Nytt hundhägn i Sturzen-Beckers park

I slutet av januari invigde vi Helsingborgs nionde hundhägn. Det ligger i Sturzen Beckers park på Söder och är en del av stadens trygghetsarbete.

Hundhägnet och hundägarna är en viktig del av stadens trygghetsarbete. När hundägare rastar sina hundar under olika tider på dygnet ökar närvaron, och förhoppningsvis även tryggheten. Med hundhägnet vill vi också bidra till att hundägare på Söder bygger upp en sammanhållning.

– Det är trevligt att vi får fler och fler hundhägn i staden eftersom vi fått många önskemål från invånare om det. Vi hoppas att både hundägarna och hundarna tycker det blir bättre och parken blir mer levande, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Tips på hundaktiviteter fyra söndagar

Varannan söndag, med start 4 februari, kan du som hundägare få tips på hur du aktiverar din hund i hägnet. De fem träffarna hålls i samarbete med välrenommerade instruktörer från Helsingborgs Brukshundklubb.

Ett av Helsingborgs nio hundhägn

Hundhägnet ligger i sydvästra delen av Sturzen-Beckers park i södra delen av Helsingborg. Hägnet är knappt 2 800 kvadratmeter stort och har ett staket som är 1,2 meter högt. Hägnet är det nionde i Helsingborg. De andra inhägnaderna för rastning av hundar finns i Bruces skog (två stycken), Bårslöv, Planteringen, Pålsjö skog, Rydebäck, Ättekulla, Ödåkra.