Helsingborg Årets Purple Flag-stad 2018

Helsingborg Årets Purple Flag-stad 2018

En levande och inbjudande stadskärna, som känns ljus, varm och trygg med ett brett utbud – även efter klockan 17. Det jobbar vi för på flera sätt och har nu vunnit utmärkelsen Årets Purple Flag-stad 2018.

I takt med att trygghetsfrågan får allt större fokus i samhället blir det viktigare att hitta nya fungerande arbetssätt. Ett av dem är Purple Flag, en process med syftet att skapa ett socialt hållbart, rent och snyggt, tryggt, säkert och ett upplevelserikt kvälls- och nattliv för alla.

–  Vi är fantastiskt glada och stolta över det här priset. Det ligger mycket hårt arbete bakom och vi är många som är en del av det här, säger Ann-Charlotte Wedelsbäck, projektledare för Purple Flag.

– Det här priset visar att vi är på rätt väg i hur vi arbetar tillsammans med att utveckla vår stadskärna. Vi är vana vid att planera för dagtid men i takt med att vi får fler restauranger i stadskärnan blir upplevelsen av staden under kväll och natt allt viktigare, säger Hanna Candell, vd för Helsingborg City.

Sedan hösten 2016 har vi arbetat med Purple Flag. I oktober 2017 certifierades vår handlingsplan för området runt Maria torg (omcertifierades 2019) och i oktober 2018 certifierades handlingsplanen för Helsingborg Central (beräknas omcertifieras 2020). Purple Flag-arbetet på Söder pågår och vi beräknar certifiera en handlingsplan 2020.

Läs mer om vårt arbete med Purple Flag.