Fimpen – inget litet problem

De må vara små, men sett till antal är de är vårt största nedskräpningsproblem. Fimparna. Ungefär 80 procent av all nedskräpning i staden består av fimpar. I årets I love Hbg har vi ett särskilt fokus på fimpar.

– Attityden att betrakta fimpen som ett ”ickeskräp” sitter djupt rotad hos många och det är en stor utmaning att få rökare att förändra beteendet att slänga fimpen på marken. All nedskräpning är ju förbjuden. Vi vill göra helsingborgare och besökare medvetna om problematiken. Fimpen är inget litet problem! säger Sophia Stringer, projektledare för I love Hbg.

Diskutera med Rönnowskas gymnasieungdomar

I maj hittar du iögonfallande stora ”fimpar” på torg och andra allmänna platser. På plats finns gymnasieungdomar från Rönnowska för att diskutera nedskräpningsproblemet och påminna om att slänga fimpen på rätt ställe. Första tillfället som eleverna är ute och de stora fimparna går att se är den 1 maj, i anslutning till Helsingborgs IF:s fotbollsmatch på nya Olympia.

I love Hbg – om att påverka attityd och beteende

I love Hbg handlar inte bara om vårstädningen och att plocka skräp, utan om att väcka en medvetenhet om nedskräpningsproblematiken och att alla kan hjälpa till att slänga skräp på rätt ställe. Vårstädningen pågår för fullt och avslutas 12 maj, men fokuset på fimpar som nedskräpningsproblem fortsätter även efter detta.