Årets Helsingborgspussel är här!

Nu är pusseltävlingen avgjord. I år har vi tagit fram två olika pusselmotiv, med lokala bildskapare, som visar att Helsingborg är en stad full av fantasi och lekfullhet. Så vill vi ha det helt enkelt! Golvpusslet, 1 x 1 meter, delar vi ut till våra yngsta skräpplockarhjältar för att de bryr sig och tar ansvar för vårt älskade Helsingborg.

I årets pusseltävling hade vi tänkt utse en vinnare och ett motiv. Men motiven blev två och vinnarna tre. Edvin Forsberg och Elliot Crusz respektive Tim Nedrups sprudlande och färgsprakande motiv har resulterat i två golvpussel, ett lite svårare fullt av färger och linjer och ett lite enklare med distinkta linjer.

Från fredag 14 maj kan förskolor som varit med i årets vårstädning hämta pusslen i stadsbyggnadsförvaltningens reception på Järnvägsgatan 22. Öppettider vardagar klockan 8.00-16.30.

Det ena pusslet…

…är skapat av Edvin Forsberg och Elliot Crusz . Edvin och Elliot bjuder på ett härligt skratt i deras pusselbild som bjuder på en sprudlande stad fylld av massor av innovativa filurer och tankar. Högtalaren sprider kärlek och det regnar regnbåge i staden för dig som vill något. Här finns plats för både sura och glada och mitt i allt står Kärnan med kärleksflaggan i topp.

Det här är ett svårare pussel fullt av färg och linjer som kan vara upp eller ner eller kors och tvärs.

Det andra pusslet…

…står Tim ”Timmey” Nedrups bakom. Hans färgsprakande bilder har satt ett signum för staden. Den här bilden är lekfull med fantasifulla djur som staplas i en kärlekshög. En pyramid där vi tillsammans växer med innovationsbubblor som hänger runt oss färdiga att spräckas för ännu mer kul. Bakgrunden är stranden mitt i staden och horisonten mot världen.

Det här är ett enklare pussel med distinkta linjer. En horisontell linje mitt i bilden ger dig en tydlig ledtråd om var din pusselbit ska placeras.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?