Information till privatpersoner

Vill du städa som privatperson? Välkomna att delta  en valfri dag mellan 15 april och 10 maj. Städningen vänder sig till alla i Helsingborgs kommun.

Information om Vårstädningen med anledning av coronaviruset

UPPDATERAT 8 april:

I love Hbg följer Folkhälsomyndighetens samt Håll Sverige rents rekommendationer när det gäller Vårstädningen. För tillfället finns inga hinder för att genomföra Vårstädningen men vi följer utvecklingen och förändringar kan ske.

Ni är välkomna att hämta säckar på stadsbyggnadsförvaltningen, Järnvägsgatan 22, från och med onsdag 15 april. Öppettider: vardagar klockan 8.00-16.30.

På grund av rådande tider så har vi tagit beslut om att inte låna ut handskar, detta för att minska risken för smittspridning. Därför behöver barnen och ungdomarna ta med och använda privata handskar eller att ni ordnar handskar till dem. Vi förstår att detta kan försvåra för er men ber er att ha förståelse för situationen. Om ni inte har möjlighet att ordna egna handskar så hör av er till oss på ilovehbg@helsingborg.se eller ring 042 – 10 79 88. Det går även bra att använda egna påsar om ni skulle vilja det.

Vi ber er också att begränsa antalet personer som kommer och hämtar säckar samt att ni håller avstånd till dem ni möter.

Hör gärna av er till oss om ni väljer att inte genomföra städningen så att vi kan avboka eventuell sophämtning, ilovehbg@helsingborg.se.

Mer information:

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till ilovehbg@helsingborg.se.

Du anger:

  • Namn och adress till en kontaktperson
  • Dagen du/ni vill städa
  • Antalet deltagare
  • Vilket område ni tänker städa

Efter att du har anmält dig kan du från och med onsdag 15 april hämta säckar och annan utrustning för städning. Du hämtar säckarna i stadsbyggnadsförvaltningens reception, Järnvägsgatan 22. Öppettider:  vardagar klockan 8.00-16.30.