Vagnmakarevägen i Ödåkra avstängd från 24 oktober

Från 24 oktober 2022 är Vagnmakarevägen i Ödåkra avstängd vid järnvägskorsningen. Det beror på att Trafikverket ska bygga en ny järnvägsbro över vägen som en del av utbyggnaden till dubbelspår mellan Maria station och Ängelholm. Går allt som planerat öppnas vägen igen 30 april 2023.

Det här gör Trafikverket

Den nuvarande järnvägskorsningen ska bli planskild. Det innebär att vägen ska gå under järnvägen istället för att korsa den som idag. Därför bygger Trafikverket en bro över Vagnmakarevägen. Den nya bron byggs på den östra sidan om järnvägen och kommer att skjutas på plats i anslutning till påsken 2023.

Så påverkas du

  • Vagnmakarevägen är avstängd för vid järnvägskorsningen från 24 oktober 2022 till och med 30 april 2023. Det gäller både dig som kör bil, går eller cyklar. Du får under avstängningen välja andra vägar.
  • Vid visst arbete går lastbilstransporter Vagnmakarevägen. Transporterna går både norrut och söderut på Vagnmakarevägen, och även på Skoggömmarevägen, Flöjavägen och Fleningevägen.
  • Buller och vibrationer kommer att uppstå från arbetsmaskiner och fordon, men Trafikvkerket gör vad de kan för att begränsa störningar.

Mer information om vad som händer i Ödåkra finns på Trafikverkets webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.