Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Bättre cykelväg längs Tinkarpsbacken

Måndag 29 maj startar Helsingborgs stad ett arbete för att förlänga gång- och cykelstråket längs Strandpromenaden uppför Tinkarpsbacken. Framkomligheten längs Drottninggatan/Sofierovägen är begränsad under tiden som arbetet pågår.

Sträckan uppför Tinkarpsbacken är en del av ett av Helsingborgs huvudcykelstråk, som är extra viktiga för oss när vi prioriterar och planerar åtgärder för att göra det enklare att välja cykeln.

Det här gör vi

  • Vi bygger om gång- och cykelbanan, som blir bredare med mer plats för dig som går och cyklar. Cykelbanan dubbelriktas upp till parkeringen vid Dag Hammarskjölds väg.
  • I samband med att vi bygger om cykelvägen asfalterar vi också om hela Tinkarpsbacken, som en del i Helsingborgs stads asfaltprogram.

Så påverkas du

  • Vi börjar med att fräsa bort den gamla asfalten. Den slutliga asfalteringen gör vi först när arbetet med cykelvägen är klart.
  • Medan arbetena pågår stänger vi av cykelvägen på gatans västra sida. Cyklister hänvisar vi i första hand via Dag Hammarskölds väg/Christer Boijes väg, som är närmsta väg som inte passerar arbetsområdet.
  • Bilar kan passera under hela arbetet och vi reglerar trafiken med trafikljus och/eller vakter. Framkomligheten är dock begränsad, och vi rekommenderar bilister som har möjlighet att välja en annan väg.
  • Bussarna går som vanligt, men med risk för förseningar vid vissa tider.

Arbetet startar måndag 29 maj 2017 och om allt går som planerat är vi klara i slutet av juni, preliminärt före midsommar.

Karta

Visa större karta

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close