Begränsad framkomlighet vid sjukhusområdet från 3 maj

Mellan måndag 3 maj och fredag 21 maj 2021 är Drottning Margaretas gata och Södra Vallgatan avstängd för trafik västerut mellan Bergaliden och Olympiavägen. Anledningen är att vi bygger om gatorna, bland annat för att minska risken för översvämningar vid kraftiga skyfall.

Det här gör vi

Region Skåne har gjort en kartläggning som visar att dagvatten från bland annat Drottning Margaretas gata och Södra Vallgatan kan leda till översvämningar vid kraftiga skyfall, så kallade hundraårsregn. Helsingborgs stad bygger därför om gatornas lutning så att vattenflödena kan ledas om och bromsas upp.

I samband med att vi bygger om gatornas lutning förbättrar vi säkerheten i området för den som går och cyklar. Vi bygger en upphöjd passage vid Olympiavägen och en vid Charlotte Yhlens gata. Förutom att sänka hastigheten genom korsningarna hjälper upphöjningarna till att leda dagvatten till de gatubrunnar som finns i närheten.

Vi byter även material på en del gångbanor för att göra det tydligare vilka ytor som är för gående och vilka som är för cyklister.

Så påverkas du

  • Den första delen av arbetet sker på Drottning Margaretas gata och Södra Vallgatan. Mellan måndag 3 maj och fredag 21 maj är gatorna avstängda för den som ska västerut och trafiken till sjukhusområdet och Olympiavägen leds om via Mellersta Stenbocksgatan, S:t Peders gata och Bergaliden. Den som ska till sjukhuset kör alltså in via Bergaliden.
  • Busstrafiken leds om under arbetet. Se Skånetrafikens app eller webbplats för informat-ion om din resa.

När den här delen av arbetet är klart börjar vi på Olympiavägen och Charlotte Yhlens gata. Hela arbetet beräknas vara klart i slutet av juni 2021.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right