Ny och smart belysning längs hela Strandpromenaden

Med start i slutet av februari 2022 byter vi ut belysningen längs Strandpromenaden, från Dunkers och Norra hamnen i söder upp till Henrik Larsson-statyn i närheten av Pålsjöbaden i norr. Vi kompletterar också med ny belysning där det behövs. Går allt som planerat är vi helt klara längs hela sträckan till sommaren 2022.

Det här gör vi:

Vi byter ut alla armaturer i de belysningspollare och lyktstolpar som finns längs Strandpromenaden idag, från Dunkers och Norra hamnen i söder upp till Henrik Larsson-statyn i närheten av Pålsjöbaden i norr. De nya armaturerna kan styras och övervakas helt digitalt. De är också förberedda för att sensorer ska kunna mäta lufttemperaturer, mäta bullernivåer, räkna fordon, upptäcka rörelse och mycket annat.

Vi kompletterar också med mer belysningen där det behövs. Vi sätter till exempel upp nya lyktstolpar runt basketplanen, utegymmet och äventyrsgolfen på Gröningen. Vi belyser också gångvägen från Fria bad till restaurang Sillen & Makrillen, där det inte finns några lampor alls idag.

Vi belyser också en av bryggorna på Gröningen, den längst i söder, till glädje för Helsingborgs alla vinterbadare, som efterfrågat en brygga med belysning.

Så påverkas du

Arbetet startar vid Dunkers och Norra hamnen i slutet av februari 2022 och fortsätter sedan norrut. Det ska vara helt klart till sommaren 2022.

Vi räknar inte med att du som rör dig i området påverkas i någon större utsträckning. Arbetet på respektive plats tar inte många dagar och vi behöver inte gräva mer än där vi sätter helt ny belysning.

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?