Busshållplatserna vid Knutpunkten öppnar 10 december

Från 10 december kan du åter kliva på och av bussen utanför Knutpunkten. Då öppnar vi busshållplatserna för Helsingborg C utanför Knutpunkten igen och stänger de tillfälliga hållplatserna vid Stadsparken och den för linje 22 vid Hamntorget.

Vi närmar oss slutet av den första etappen av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan. Sedan i maj 2017 har vi arbetat längs sträckan Trädgårdsgatan och Stortorget. Från söndag 10 december är sträckan mellan Trädgårdsgatan och Möllegränden i princip klar. Vi öppnar då gatan för trafik i båda riktningar och öppnar samtidigt busshållplatserna utanför Knutpunkten igen. (Se även kartan nedan.)

Så påverkas du från 10 december

  • Du kan åter ta bussen utanför Knutpunkten, då busshållplatserna för Helsingborg C öppnar igen där. Vi stänger de tillfälliga busshållplatserna Skånetrafiken hänvisat till vid Stadsparken den för linje 22 vid Hamntorget.
  • Gatan är öppen för trafik i båda riktningarna mellan Trädgårdsgatan och Möllegränden.
  • Du kan åter använda övergångsställena i korsningen Trädgårdsgatan och Järnvägsgatan som vanligt och trafikljusen är åter i gång. Även övergångsställena utanför Knutpunkten mot Möllegränden och de två övergångsställena på vardera sidan av Prästgatan öppnas.

Arbetet fortsätter till mitten av februari

Hela sträckan mellan Trädgårdsgatan och Stortorget skulle ha varit klar till årsskiftet 2017/2018, men är försenad. Förseningen beror bland annat på grund av att vi stött på ledningar i marken som inte finns med på ritningar, vilket komplicerat arbetet.

Arbetet fortsätter ännu en tid mellan Möllegränden och Stortorget. Där är fortsatt ett körfält i vardera riktningen öppet och övergångsställen påverkas fortfarande av arbetet.

Vi arbetar också med belysningen i mittbarriären mellan Trädgårdsgatan och Möllegränden. Det påverkar inte vare sig dig som kör bil, går, cyklar eller åker buss.

Vi räknar med att hela sträckan är färdig i mitten av februari.