Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Gladare träd längs Drottninggatan och Järnvägsgatan

Nu när vi bygger om Drottninggatan och Järnvägsgatan satsar vi även på att skapa en bättre livsmiljö för träden. Under de närmaste veckorna har vi en grävsug på plats, som suger bort den gamla jorden runt lindarnas rötter och fyller på med en ny, luftig och näringsrik växtbädd.

Har du kanske redan sett (eller hört) den? Grävsugen på Järnvägsgatan. Den fungerar som en jättelik, lite bullrig, dammsugare som suger bort jorden runt trädens rötter utan att skada dem.

När jorden är borta fyller vi på med en blandning av krossade stenar (makadam) och näringsmättad biokol, som ger träden bra näring. Regnvattnen rinner till brunnar och sedan ner till småstenarna (Blandningen) och förse träden med det vatten de behöver. På så vis tar vi hand om dagvattnet på ett bättre sätt än idag – istället för att det leds ut i sundet via dagvattenbrunnar får vi en grönare paradgata.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close