Kick-off i Stadsparken lördag 13 maj

Lördag 13 maj klockan 12:00*-14:00 firade vi starten av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan med en festlig kick-off i Stadsparken.

Det blev en fartfylld eftermiddag med rafflande parkouruppvisning av Air Wipp, musik av DJ Abbylito, tipspromenad och visionspromenader. Vi bjöd på Fairtrade-fika och för den hungrige fanns en streetfoodmarknad med flera foodtrucks på plats.

Program*

  • 12:00 Inledningstal
  • 12:15 Parkouruppvisning med efterföljande workshop
  • 12:30 Visionspromenad – samling vid informationstältet
  • 13:15 Parkouruppvisning med efterföljande workshop
  • 13:30 Visionspromenad – samling vid informationstältet

När som helst under kick-offen kunde du gå vår tipspromenad eller prata med oss i informationstältet för att få veta mer om ombyggnaden. På plats fanns även HIF med aktiviteter för barn och vuxna samt Peab som delade ut ballonger.

*Redan klockan 11:30 invigde vi en ny offentlig toalett i Stadsparken. Den är skapad efter tema ”Vatten”, och är den tredje av stadens offentliga toaletter som är utformade med inspiration från de fyra elementen. I anslutning till invigningen fanns en utställning med teckningar av barn från förskolan Pärlan. Där visade de upp sina förslag på hur en toalett med tema ”Eld” skulle kunna se ut. Sedan tidigare finns toaletter med temat ”Luft” (Kungstorget) och ”Jord” (Konsul Olssons plats).

Läs mer om ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan.