Vi gör klart gator i Björka vid Ödåkra

Från mitten av augusti 2021 gör vi färdigt gatorna i västra delarna av Björka vid Ödåkra. Vi anlägger också tre upphöjda korsningar och bygger om en befintlig korsning för att det ska bli säkrare för den som går och cyklar. Går allt som planerat är arbetet helt klart i november 2021.

Det här gör vi

(se även karta och ritningar längre ned)

  • Vi färdigställer gator, trottoarer och grönytor samt planterar buskar och enstaka träd enligt den detaljplan som gäller på följande gator: Ängavångsgatan, Skogsdungegatan, Hagmarksgatan, Rismossegatan och delar av Plutogatan. Det blir planterade grönremsor och trottoarer längs de västra sidorna och trottoarer längs de östra sidorna längs hela Ängavångsgatan och delar av Hagmarksgatan och Skogsdungegatan. Trottoarerna blir i form av plattor. (Se även ritningarna nedan.)
  • Vi bygger en ny gång- och cykelväg längs Plutogatans södra sida.
  • Vi anlägger tre upphöjda korsningar i området (ljusblå cirklar i kartan nedan), en på Plutogatan vid gång- och cykelvägen i närheten av Ängavångsgatan, en i korsningen Ängavångsgatan och Rismossegatan samt en i korsningen Ängavångsgatan och Skogsdungegatan. Vid gång- och cykelvägen mitt på Plutogatan blir det ett upphöjt övergångsställe med cykelöverfart (ljusblå kvadrat i kartan nedan). Det här gör vi för att det ska bli säkrare och enklare för den som går och cyklar.

Så påverkas du

  • Gatorna är i princip öppna under hela arbetet, med vissa begränsningar precis vid aktuellt arbetsområde. Under tiden vi passerar din uppfart kommer den att vara stängd. Du som berörs får löpande information av vår entreprenör på plats.

Arbetet pågår från mitten av augusti 2021 och går allt som tänkt är det helt klart i november 2021.

Detaljerade ritningar:

Till större bild för att se de planerade åtgärderna i detalj, norra delen (pdf, 7,2 MB).

Till större bild för att se de planerade åtgärderna i detalj, södra delen (pdf, 6,1 MB).

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?