Ombyggnaden av Planteringsvägen påverkar trafiken från 1 oktober

Just nu förbereder vi delar av Planteringsvägen för HelsingborgsExpressen. Från 1 oktober 2018 och cirka fem månader framåt påverkar det trafiken söderut på Planteringsvägen mellan Rännarbanan och Hästhagsvägen.

Så påverkas du

Vi stänger de södergående körfälten måndag 1 oktober 2018 och räknar med att kunna öppna dem igen i mitten av februari 2019.

Köra bil

Från måndag 1 oktober kan du inte köra bil på Planteringsvägen söderut mellan Rännarbanan och Hästhagsvägen. Skyltar hjälper dig att hitta alternativ väg via Rännarbanan istället. Du som kör Planteringsvägen norrut påverkas inte av arbetet.

Åka buss

Busslinje 2 påverkas också av arbetet från 1 oktober. Norrut kör bussen tillsvidare som vanligt. För dig som ska söderut flyttas hållplatsen Öresundsgatan en bit norrut, in på Sydhamnsgatan. Bussen kör sedan via Sydhamnsgatan, Industrigatan och Strandbadsvägen direkt till nästa hållplats, Hästhagsvägen. Se hur din resa påverkas i Skånetrafikens app eller på Skånetrafiken.se.

Gå eller cykla

Du som går eller cyklar påverkas inte i någon större utsträckning.

Det här gör vi

Ombyggnaden av Planteringsvägen är en del i förberedelserna för HelsingborgsExpressen. Här skapar vi bland annat ett mittförlagt busskörfält med ny hållplats. Vi planterar också nya träd och bygger nya gång- och cykelvägar. Läs mer om förberedelserna på Planteringen.