Så påverkar ombyggnaden av Planteringsvägen trafiken

Nu förbereder vi delar av Planteringsvägen för HelsingborgsExpressen. Från oktober 2018 och cirka fem månader framåt påverkar det trafiken söderut på Planteringsvägen mellan Rännarbanan och Hästhagsvägen.

Så påverkas du

Sedan oktober 2018 är de södergående fälten stängda. Vi räknar med att kunna öppna dem igen i mitten av februari 2019.

Köra bil

Sedan 1 oktober kan du inte köra bil på Planteringsvägen söderut mellan Rännarbanan och Hästhagsvägen. Skyltar hjälper dig att hitta alternativ väg via Rännarbanan istället.

Från mitten av oktober till mitten av december är ett körfält avstängt på Södergatsviadukten för dig som kör norrut. Arbetet påverkar även framkomligheten för dig som ska mot Malmöleden från Oljehamnsleden, då ett körfält är avstängt precis innan och efter korsningen.

Åka buss

Busslinje 2 påverkas också av arbetet från 1 oktober. Norrut kör bussen tillsvidare som vanligt. För dig som ska söderut flyttas hållplatsen Öresundsgatan en bit norrut, in på Sydhamnsgatan. Bussen kör sedan via Sydhamnsgatan, Industrigatan och Strandbadsvägen direkt till nästa hållplats, Hästhagsvägen. Se hur din resa påverkas i Skånetrafikens app eller på Skånetrafiken.se.

Gå eller cykla

Du som går eller cyklar påverkas inte i någon större utsträckning av arbetet på Planteringsvägen. Från mitten av oktober kan du dock inte gå eller cykla på den östra sidan av Södergatsviadukten, utan får välja den västra sidan istället.

Det här gör vi

Ombyggnaden av Planteringsvägen är en del i förberedelserna för HelsingborgsExpressen. Här skapar vi bland annat ett mittförlagt busskörfält med ny hållplats. Vi planterar också nya träd och bygger nya gång- och cykelvägar. Läs mer om förberedelserna på Planteringen.