Del av Filbornavägen stängs av för trafik

Från onsdagen den 10 maj till början av juni behöver vi stänga av Filbornavägen för trafik mellan Norra Hunnetorpsvägen och Sockengatan. Vi stänger av den här delen av Filbornavägen eftersom vi ska bygga en säkrare gång- och cykelpassage över vägen. Under tiden vi bygger om leds biltrafiken om via bland annat Fältarpsvägen och Sockengatan.

I samband med att vi bygger om korsningen på Filbornavägen vid Ragnvallagatan för säkrare trafik och framtida busslinjer, stänger vi av Filbornavägen för trafik från och med 10 maj. Går det som planerat öppnar vi upp Filbornavägen för trafik igen i början av juni. Under tiden som arbetet pågår med att bygga en säkrare gång- och cykelpassage över vägen är den endast öppen för bussar och blåljustrafik. Du som kör bil kan till exempel köra runt arbetsområdet via Fältarpsvägen och Sockengatan, eller Vasatorpsvägen beroende på vart du ska. Du som går- eller cyklar kommer fram ungefär som vanligt men med begränsad framkomligt på grus istället för asfalt kring arbetsområdet.

Arbetet innebär även att vi behöver stänga av en del av Ragnvallagatan för genomfartstrafik mellan Fältarpsvägen och Södra Hunnetorpsvägen. Som boende eller besökare kommer du självklart alltid till din parkeringsplats via Ragnvallagatan.

Detta gör vi

  • Vi bygger korsningen på Filbornavägen vid Ragnvallagatan för säkrare trafik och framtida busslinjer.
  • Vi bygger en ny säkrare gång- och cykelpassage över Filbornavägen.
  • Vi stänger av Filbornavägen för trafik mellan Norra Hunnetorpsvägen och Sockengatan från den 10 maj och räknar med att bli klara i början av juni.

Så påverkas du

  • Du som kör leds om via bland annat Fältarpsvägen och Sockengatan, Södra Hunnetorpsvägen, eller Vasatorpsvägen beroende på vart du ska.
  • Busstrafiken kör ungefär som vanligt.
  • Du som går- eller cyklar kommer fram ungefär som vanligt men på vissa platser på grus istället för asfalt.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.