Nya gång- och cykelvägar i Väla Södra industriområde

Vi bygger nya gång- och cykelvägar och tre upphöjda korsningar i Väla Södra industriområde. De nya vägarna kopplar ihop gång- och cykelnätet i området och gör det enklare och säkrare att ta sig fram. Går allt som planerat är vi helt klara efter sommaren 2023.

Det här gör vi

  • Vi förlänger gång- och cykelvägen längs Grusvägens norra sida ända upp till Välatorpsvägen. Idag slutar gång- och cykelvägen strax öster om Mogatan. Vi bygger en upphöjd cykelpassage vid in- och utfarten till Andesitgatan från Grusvägen. Vi planterar nya träd längs delar av Grusvägen.
  • Vi bygger en ny gång- och cykelväg längs Väla motorbana, från Grusvägen i öster till och den befintliga gång- och cykelvägen längs Ängelholmsleden i väster. Över Andesitgatan blir det en upphöjd cykelöverfart med övergångsställe och vid Pimpstensgatan en upphöjd passage. Vi planterar nya träd längs gång- och cykelvägen. Vi bygger även gång- och cykelväg från Andesitgatan upp mot Välatorpsvägen/Odalvägen.
  • Vi bygger en ny gång- och cykelväg från Dioritgatan, vid Hornbach, som ansluter till den befintliga gång- och cykelvägen längs väg 111/Österleden. Längs båda sidorna blir det planteringar i form av låga buskar.

Så påverkas du

  • Vi räknar inte med någon större påverkan för dig som kör bil i området och du ska hela tiden kunna ta dig förbi. Men framkomligheten är begränsad, speciellt när vi arbetar med korsningarna.
  • Du som går och cyklar kan hela tiden ta dig fram, men kan ibland behöva ta en annan väg förbi arbetsområdet.
  • Arbetet startade i början av december och går allt som planerat är vi klara efter sommaren 2023.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Mejla

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.