Utvecklingen av grönområdena på Drottninghög fortsätter

Från början av oktober 2017 fortsätter utvecklingen av grönområdena på Drottninghög. Vi skapar en körsbärslund, rustar upp den befintliga rosenträdgården utanför trygghetsboendet samt bygger en toalett vid lekplatsen Prinsessor och drakar.

Det här gör vi

Vi skapar en körsbärslund

Vi skapar en körsbärslund i grönområdet mellan Drottningparken och den nya lokalgatan Gulkullagatan. Här planterar vi nästan hundra nya träd av arten Prunus (körsbär). Vi planterar både inhemska och exotiska arter som till exempel bigarrå, plommon, aprikos, persika och japanska prydnadskörsbär och många fler, som alla tillhör arten Prunus. Dessa träd är älskade världen över för sin blomning, frukt och vackra höstfärger. De nya träden hjälper också till att förstärka de gröna värden när det byggs fler bostäder på Drottninghög.

Vi tar bort delar av vallen och gör entrén från Drottningparken större. Vi skapar också en helt ny entré från Gulkullagatan och nya belysta gångvägare i lunden. Ny belysning, en del med möjlighet att byta färg, bidrar till att göra platsen tryggare och mer tillgänglig.

Vi tar bort de gamla basketplanerna och sätter ut nya spännande lövformade sittbänkar. Det blir också nya väderskydd formade som löv. Till sommaren sätter vi även ut bord och skapar grillplatser i området.

Vi rustar upp rosenträdgården

Vi rustar upp och utökar den befintliga rosenträdgården utanför trygghetsboendet. Vi byter marktegel, kompletterar med ny belysning, gallrar i träden, planterar nya buskar och sätter ut nya sittbänkar.

Vi bygger en toalett vid lekplatsen

Vi bygger en offentlig toalett intill lekplatsen Prinsessor och drakar. Från utsidan av toaletten kommer du både att kunna dricka vatten och pumpa din cykel. Det blir också ny belysning från rosenträdgården till den nya toaletten.

Så påverkas du

Arbetena startade i oktober och går allt som planerat är vi klara under våren 2018. Cykelvägarna mot Berga och mot Ica Maxi är öppna under hela arbetet, men med begränsad framkomlighet.