Förnyade grönområden på Drottninghög

Under hösten 2017 och våren 2018 har vi fortsatt utvecklingen av grönområdena på Drottninghög. Tillsammans med elever på Drottninghögsskolan har vi bland annat planterat nära 100 nya träd i den nya upplevelsen vi kallar ”Körsbärslunden”.

Helsingborgs stad har i flera omgångar arbetat med att förnya grönområdena på Drottninghög. I den tredje etappen har vi skapat en ny körsbärslund, rustat upp den befintliga rosenträdgården samt byggt en toalett vid lekplatsen Prinsessor och drakar och odlingsområdet.

Det här har vi gjort

Vi har skapat en körsbärslund

Vi har skapat en körsbärslund i grönområdet mellan Drottningparken och den nya lokalgatan Gulkullagatan. Med hjälp av elever från Drottninghögsskolan har vi planterat nästan hundra nya träd såsom körsbär, plommon, klarbär, bigarrå, aprikos och persika i ett böljande landskap omgivet av rhododendron. Av alla nyplanterade träd och buskar är cirka sextio olika arter och sorter från körsbärssläktet. Dessa träd är älskade världen över för sin blomning, frukt och vackra höstfärger. De nya träden hjälper också till att förstärka de gröna värden när det byggs fler bostäder på Drottninghög.

Vi har tagit bort delar av vallen och gjort entrén från Drottningparken större. Vi har också skapat en helt ny entré från Gulkullagatan och nya belysta gångvägar i lunden. Ny belysning, en del med möjlighet att byta färg, bidrar till att göra platsen tryggare och mer tillgänglig.

Vi har tagit bort de gamla basketplanerna och satt ut nya spännande lövformade sittbänkar. Det finns nu också nya väderskydd formade som löv. Det finns också bord och grillplatser i området.

Vi har rustat upp rosenträdgården

Vi har rustat upp och utökat den befintliga rosenträdgården utanför trygghetsboendet. Vi har bytt marktegel, kompletterat med ny belysning, gallrat i träden, planterat nya buskar och satt ut nya sittbänkar.

Vi har byggt en toalett vid lekplatsen

Vi har byggt en offentlig toalett intill lekplatsen Prinsessor och drakar. Från utsidan av toaletten kan du både dricka vatten och pumpa din cykel. Vi har också satt upp ny belysning från rosenträdgården till den nya toaletten.