Nu öppnar hundhägnet i Filborna skogspark

Nu kan vi äntligen välkomna hundar och hundägare till det nya hundhägnet i Filborna skogspark. Omgivet av träden i Barnens skog finns här ett lummigt hundhägn med stockar och stenar. Hägnet blev klart runt årsskiftet 2021/2022, men efter byggtrafiken i området blev det blött och geggigt i hägnet och marken behövde lugn och ro ett tag för att kunna bli fin och stark.

Hundhägnet är öppet från fredag 22 april 2022. Vi kommer att behöva stänga det tillfälligt under några dagar i vår eller sommar för att göra några små åtgärder som återstår.

Det här har vi gjort

  • Vi har byggt ett cirka 5 000 kvadratmeter stort hundhägn i Barnens skog i Filborna skogspark. Det blir ett lummigt hundhägn med höga träd, som under åren planterats av barn i Helsingborgs skolor.
  • I hundhägnet har vi lagt ut stockar och stenar där hundar kan leka och mattar och hussar sitta ned och vila en stund.
  • I det här hundhägnet testar vi en ny grindlösning i form av en sluss, där du först öppnar en grind för att komma in i slussen och sedan öppnar en grind till för att komma in i själva hägnet.
  • Vid ingången till hundhägnet finns en grusad stig och en plats med ett par bänkar, papperskorg och en hållare med hundpåsar.