Vi bygger ett nytt utegym på Gröningen

Ungefär så här ser Gröningens nya utegym ut när det är klart.

Utegymmet på Gröningen är ett av stadens mest populära och har med åren blivit rejält slitet. Nu tar vi ett helhetsgrepp och bygger ett helt nytt, större och mer varierat utegym på samma plats. Det vi gör bygger bland annat på synpunkter vi fått in från dem som använder gymmet.

Arbetet satte igång under november 2021 med att vi rev det gamla utegymmet. Vi räknar med att det nya utegymmet är klart och besiktigat runt årsskiftet 2021/2022.

Det här gör vi

Det är många som använder utegymmet på Gröningen, en del uppskattar redskap där det går att använda den egna kroppen vid träningen och som ger möjlighet till olika slags övningar medan andra hellre tränar i maskiner där det är tydligt hur varje övning går till. Det har vi tagit hänsyn till när vi planerat det nya utegymmet (så långt det är möjligt enligt de säkerhetskrav och regler som finns). I det nya utegymmet finns något för alla.

  • Vi ersätter alla redskap som finns idag med likvärdiga, så att du fortfarande kan göra samma typ av övningar som tidigare. Utöver detta har vi utökat utegymmets redskap med bland annat box jump i olika höjder, battle ropes och crosstrainer. Se en ritning över det nya utegymmets utformning (pdf, 6.7 MB)
  •  Vi sätter upp en informationstavla på plats med exempel på övningar och förslag på pass du kan göra på utegymmet.
  • Vi bygger ett trädäck där du kan stretcha, göra yogaövningar eller bara ta det lugnt en stund. Det blir också ett par bänkar i direkt anslutning till gymmet.
  • Vi tar bort cykelparkeringen väster om det befintliga utegymmet för att få ett större gym. Istället blir det en mindre cykelparkering söder om utegymmet.
  • Hela utegymmet får ett mjukt underlag i form av konstgräs.

Så påverkas du

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?