Vi bygger nya hållplatser på Södra Vallgatan

Från mitten av januari bygger Helsingborgs stad och Skånetrafiken nya hållplatser på Södra Vallgatan. Under arbetet är framkomligheten begränsad och trafiken leds om. Det berör bland annat dig som ska till eller från Helsingborgs lasarett.

Det här gör vi

Vi bygger nya hållplatser på Södra Vallgatan för att skapa bättre förutsättningar för kollektivtrafiken. Vi startar arbetet i mitten av januari 2018 och går allt som planerat är det klart till våren.

Så här påverkas du

  • Under arbetet är Södra Vallgatan enkelriktad ut mot Södra Stenbocksgatan (se kartan nedan). Du kan köra in från Bergaliden till lasarettet, men du kan inte köra in från Södra Stenbocksgatan till Södra Vallgatan och lasarettet. Trafiken från norr leds om via Magnus Erikssons gata eller S:t Peders gata till Bergaliden. Trafiken från söder leds om via Wieselgrensgatan och Södergatan till Bergaliden.
  • Vid S:t Peders gata är höger körfält avstängt. Det innebär att både trafikanter som ska rakt fram och trafikanter som ska svänga höger måste samsas i samma körfält, vilket gör att köer lätt uppstår. Det högra körfältet är avstängt för att bussarna, som leds om den vägen under ombyggnaden, ska ha tillräckligt med plats för att svänga höger utan att skrapa i bilarna som annars befunnit sig i körfältet bredvid.
  • Busshållplatserna på Södra Vallgatan är stängda under byggtiderna. Information om tillfälliga hållplatser finns i Skånetrafikens app och på skanetrafiken.se.
  • Det kan bli svårare att komma fram på gång- och cykelbanan längs Södra Vallgatan för dig som går eller cyklar. Välj gärna andra vägar.