Begränsad framkomlighet på Kullavägen från den 21 september

I samband med att vi bygger om Maria Stationsgata arbetar vi även på Kullavägen mellan Spannmålsgatan och Pilshultsvägen. Här bygger vi bland annat en ny infart till Maria Stationsgata och det innebär samtidigt att vi behöver bygga om en del av Kullavägen och den intilliggande gång- och cykelbana för att skapa en säkrare trafikmiljö.

Från torsdagen den 21 behöver vi enkelrikta trafiken på Kullavägen mellan Spannmålsgatan och Pilhutsvägen. Du som kör från 111:an mot Mariastaden leds om via Spannmålsgatan och Grepgatan. Du som kör från Mariastaden mot 111:an kommer fram ungefär som vanligt på sträckan. Vi behöver stänga och begränsa framkomligheten eftersom vi utför ledningsarbete på sträckan. Går det som planerat kan vi öppna upp sträckan för trafik igen efter den 9 oktober.

Från den 27 september behöver vi stänga av sträckan mellan Spannmålsgatan och Pilhutsvägen för trafik åt båda riktningarna och leda om trafiken via Spannmålsgatan och Grepgatan. Vi behöver stänga av den här delen av Kullavägen eftersom sträckan ska asfalteras. Går det som planerat kan vi öppna upp sträckan för trafik igen efter den 9 oktober.

Från den 27 september öppnar vi även upp för tillfällig biltrafik på bussgatan i norra Mariastaden vid Pilshultsvägen. Det innebär att du kan köra väg 111 mot Helsingborg även det hållet, och/eller komma från Höganäs på väg 111, och svänga in till Mariastaden via bussgatan.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.