Vi bygger om på bussterminalen på Helsingborg C

Från måndag 31 augusti 2020 bygger Helsingborgs stad om på bussterminalen på Helsingborg C. I den första etappen stänger vi av de östra körfälten inne på bussterminalen. Det påverkar en del av busstrafiken men de busslinjer som stannar utanför Helsingborg C (på Järnvägsgatan) påverkas inte. Går allt enligt plan är vi klara under de senare delarna av hösten 2021. 

Det här gör vi

Både asfalten och tunneltaket har nått sin tekniska livslängd. Vi behöver därför byta tätskiktet för att täta tunneltaket och lägga ny ytbeläggning på marken. Samtidigt passar vi på och rustar upp utemiljön så att den blir trevligare och tryggare med ny beläggning, bättre belysning, nya konstverk på väggarna och ljusare färger.

Passagen mellan Knutpunktens blommor och Bussön beräknas vara avstängd för gångtrafik fram till och med vecka 27 (5 juli – 11 juli). Under denna period arbetar vi bland annat med att bygga om ett undertak vid passagen som har blivit något försenat på grund av långa leveranstider. Under tiden passagen är avstängd kommer du fram genom att följa hänvisningsskyltar på plats.

Vi målar ett nytt konstverk på en av väggarna i Bussön, målar om och fräschar upp väggar och byter ut belysningen vid övergångsställena på östra sidan Bussön.

Så här påverkas du som går och åker buss på Helsingborg C

  • Vi arbetar i etapper och i den första etappen stänger vi av de östra körfälten på bussterminalen (närmast Järnvägsgatan). Busshållplatserna utanför Helsingborg C (på Järnvägsgatan) påverkas inte.
  • De busslinjer som påverkas är stadsbussar 4, 6, 26 och 27, samt regionbussarna. Samtliga busshållplatser flyttas den första etappen. Se Skånetrafikens webb eller app för aktuell information.
  • Alla långfärdsbussar samt flygbussen till Ängelholms flygplats avgår under byggtiden från Hamntorget där även Travelshop finns fram till hösten 2021.
  • Du som går kan komma fram under hela byggtiden, följ hänvisningsskyltar på plats.

Så flyttas hållplatserna på bussterminalen på Helsingborg C

Se Skånetrafikens karta över hur ombyggnaden påverkar hållplatsernas läge (pdf, 1,4 MB)

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?