Vi har rustat upp runt parkeringen vid Ica Kvantum på Söder

Från början av mars 2023 har vi byggt om ytorna runt parkeringen vid Ica Kvantum på Carl Krooks gata på Söder. Här finns nu nya fina planteringar, ny markbeläggning utanför butiken, nya cykelställ och bättre belysning vid och på parkeringen. Arbetet var klart i mitten av juni 2023.

Det här har vi gjort

Under hösten och vintern 2022 har NSVA renoverat ledningar vid parkeringen vid Ica Kvantum. Nu har vi på Helsingborgs stad gjort fint även ovan mark.

  • Vi har uppdaterat och utökat planteringarna runt parkeringen. Grönska är viktig i stadsmiljön och här finns nu både nya buskar, till exempel rhododendron och trollhassel, olika slags marktäckare och en blommande lök- och perennplantering. Häckar av bok kantar parkeringen. Befintligt träd utanför porten till Wetterlingsgatan 2-4 står kvar. Eftersom det ligger mycket ledningar i marken har vi flyttat två av träden längs parkeringen på Carl Krooks gata till Nytorgsbacken. Det tredje har vi tagit ned eftersom det var dött. Ledningarna gör också att vi inte kan plantera nya träd på platsen.
  • Vi har lagt nya plattor utanför butiken och fastigheten längs Wetterlingsgatan. Vi har också byggt två granitmurar mellan parkeringen och gång- och planteringsytan framför Icabutiken.
  • Vi har förbättrat belysningen och har satt uppny belysning på bland annat själva parkeringen.
  • Vi har bytt ut cykelställena som tidigare funnits utanför Ica mot nya cykelpollare, där det är lätt att låsa fast sin cykel på ett säkert sätt.
  • Vi har satt ut en ny bänk och en papperskorg utanför butiken.
  • Vi har asfalterat hela parkeringen.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.