Kallis – Helsingborgs kallbadhus

Helsingborgs norra kallbadhus, Kallis, ligger vid strandpromenaden och trädäcket på Gröningen. Här finns skilda nakenbad med bastu. I anslutning till Kallis finns också ett utegym, en basketplan, en minigolfbana och en restaurang. 

Badkulturen har gamla anor i Helsingborg. I nästan 150 år har det funnits kallbadhus i staden, och få helsingborgare kan tänka sig sin stad utan fungerande kallbadhus. Kallis är ett av Helsingborgs tre fina kallbadhus tillsammans med Pålsjöbaden och Rååbaden.

Läs och ladda ned Kallis nya broschyr här.

Priser

Dagskort: vuxen 60 kronor, 13-15 år 30 kronor
Klippkort 10 gånger: 500 kronor
Halvårskort: 1200 kronor
Årskort: 2000 kronor

Barn under 13 år går in gratis tillsammans med målsman, och är välkomna till samma bastu som föräldern, oavsett kön.

Bastun

Välkommen till bastun utan badkläder, men med handduk att sitta på. Barn under 8 år är välkomna till samma bastu som sin målman, oavsett kön. Äldre flickor hänvisas till dambastun och äldre pojkar till herrbastun.

Aufguss i bastun

Nu har vi börjat med Aufguss i bastun, en upplevelse som är svår att beskriva och måste upplevas. Personal häller på underbart väldoftande eteriska oljor och vatten över heta stenar. Doft och värme fläktas sedan mjukt ned på dig som bastar, med hjälp av en handduk.

Familjebastu

Familjebastun är öppen tisdagar 16:00-20:00. Under vinterperioden 1 september till 30 april har vi familjebastu även på söndagar. Här badar och bastar vi tillsammans utan badkläder, men med handduk att sitta på. Gifta, sambos, livspartner eller vuxen/vuxna med barn är välkomna. Vi har vida ramar för vad som räknas som familj, dock hänvisar vi singelbesökare att besöka Kallis vid andra tider.

Klädskåp och värdeskåp

Klädskåpen i våra omklädningsrum är gratis att använda. Ta gärna med ett eget hänglås eller köp ett av oss för 60 kronor. Du låser våra små värdeskåp med en 10-krona som du får tillbaka när du låser upp skåpet.

Handdukar och solstolar

Du kan hyra en handduk för 30 kronor. Du lämnar tillbaka handduken när du har badat klart. Solstolar lånar vi ut gratis.

Skor

Ytterskor tar vi av oss och bär in i omklädningsrummen. Vi rekommenderar att du alltid använder badskor på Kallis, både utomhus och inomhus. Golven kan vara hala och det kan finnas stickor i trädäcket.

Rökning och alkohol

Rökning och alkohol är inte tillåtet på Kallis. Besökare som inte respekterar detta kan stängas av från anläggningen. Ingen återbetalning av kort sker.

Kiosk

Du kan köpa kaffe, läsk och chokladbit hos oss på Kallis.

Kom ihåg att bad sker på egen risk, och att målsman ansvarar för sina barn. För att undvika olyckor, kontrollera alltid våghöjd, havsströmmar och ta det försiktigt om det finns is på trappstegen.