Pålsjöbaden

Pålsjöbaden ligger längs strandpromenaden norr om Gröningen. Här kan du njuta bastubad, sol och sköna dopp. På Pålsjöbaden finns skilda nakenbad och bastu, damerna till vänster och herrarna till höger. Badet rymmer också ett inglasat café i mitten av badhuset. 

Pålsjöbaden slogs sönder i en storm 2011 och revs sommaren 2013. Fram till våren 2015 har badet byggts upp igen och renoverats. Pålsjöbaden är ett av Helsingborgs tre fina kallbadhus tillsammans med Kallis och Rååbaden.

Observera! Tisdag 9 oktober öppnar Pålsjöbaden en timme senare på grund av en brand- och säkerhetskontroll. Välkommen mellan klockan 10.00-20.00. Du som vill bada innan klockan 10.00 är välkommen till kallbadhuset Kallis i stället.

Gratis föreläsning och yoga, torsdag 25 oktober

Välkommen till en gratis föreläsning i transcendental meditation och mediyoga på Pålsjöbaden!
Med transcendental meditation kan du främja kroppens inneboende läkningsprocesser och hitta balans i kropp och själ. I mediyoga får du träna hela din kropp och ditt sinne. Övningarna bidrar till ökad styrka, rörlighet och energi, samtidigt som du får stilla sinnet i meditation.

Tid: torsdag 25 oktober
Föreläsning klockan 19.15-20.15 och yoga klockan 20.20-21.20.
Pris: gratis
Anmäl dig på telefon 042-10 61 96. Observera att det finns ett begränsat antal platser.

Priser

Endagskort: 70 kronor
(Barn under 10 år går in gratis, barn 10-15 år 35 kronor)
10-kort: 600 kronor
Halvårskort: 1400 kronor
Helårskort: 2300 kronor
Yoga: 120 kronor
Yoga+bastu: 200 kronor

Vi tar både kort och kontanter.

Bastun

Välkommen till bastun utan badkläder, men med handduk att sitta på. Barn under 8 år är välkomna till samma bastu som sin målsman, oavsett kön. Äldre flickor hänvisas till damsidan och äldre pojkar till herrsidan.

Familjebastu

Vi har familjebastu varje torsdagskväll mellan klockan 19-21. Gifta, sambos, livspartner och vuxen med barn är välkomna. Singelbesökare hänvisas att basta/bada under andra tider.
Du byter om, duschar, och bastar på damavdelningen.

Yogakvällar

Tisdagar: Yin yoga, klockan 19.00–20.00. Pris: 120 kronor
Nyhet! Onsdagar: Hatha yoga och bastuchill, klockan 19.00–21.30. Första tillfället är 3 oktober.
Pris: 200 kronor.

Torsdag 25 oktober: Mediyoga och föreläsning i transcendental meditation, klockan 20.20-21.20. Gratis inträde.

Du kan låna en yogamatta hos oss för 10 kronor.

Anmäl dig och betala i vår reception. Du kan även anmäla dig på telefon 042-10 61 96 och betala via bankgiro 98278-5 senast på fredagen. Du måste avboka senast 24 timmar innan. Du får inte tillbaka bokningsavgiften om du avbokar för sent.
Platserna är begränsade, så det är först till kvarn.

Kläder och värdesaker

Det finns omklädningsrum på både herr- och damsidan där du kan hänga dina kläder på krokar. I varje omklädningsrum finns små värdeskåp som du gärna får använda. Du låser våra små värdeskåp med ett hänglås. Om du inte har ett hänglås med dig kan du köpa ett i kassan för 40 kronor. Utomhus vid badtrapporna finns hytter där du kan ha dina kläder över dagen. Det är alltså inte tillåtet att lämna kvar kläder i hytterna under natten.

Handdukar och solstolar

Du kan låna handduk för 50 kronor. Du får tillbaka 20 kronor när du lämnar tillbaka handduken. Sommartid finns det ett begränsat antal solstolar och kuddar att låna gratis. Du är välkommen att ta med din egen solstol. Om du har tillgång till din egen stol ser vi gärna att du låter övriga gäster låna våra solstolar.

Skor

Ytterskor tar vi av oss och bär in i omklädningsrummen. Vi rekommenderar att du alltid använder badskor på Pålsjöbaden, både utomhus och inomhus. Golven kan vara hala och det kan finnas stickor i trädäcket.

Rökning och alkohol

Rökning och alkohol är inte tillåtet på Pålsjöbaden. Besökare som inte respekterar detta kan stängas av från anläggningen. Ingen återbetalning av kort sker.

Café

Du kan köpa båda varma och kalla drycker samt enklare rätter i vårt café.


Kom ihåg att bad sker på egen risk och att målsman ansvarar för sina barn. För att undvika olyckor, kontrollera alltid våghöjd, havsströmmar och ta det försiktigt om det finns is på trappstegen.