Pålsjöbaden

Pålsjöbaden ligger längs strandpromenaden norr om Gröningen. Här kan du njuta bastubad, sol och sköna dopp. På Pålsjöbaden finns skilda nakenbad och bastu, damerna till vänster och herrarna till höger. Badet rymmer också ett inglasat café i mitten av badhuset. 

Pålsjöbaden slogs sönder i en storm 2011 och revs sommaren 2013. Fram till våren 2015 har badet byggts upp igen och renoverats. Nu är Pålsjöbaden ett av Helsingborgs tre fina kallbadhus tillsammans med Kallis och Rååbaden.

Kläder och värdesaker

Det finns omklädningsrum på både herr- och damsidan där du kan hänga dina kläder på krokar. I varje omklädningsrum finns små värdeskåp som du gärna får använda. Du låser våra små värdeskåp med ett hänglås. Om du inte har ett hänglås med dig kan du köpa ett i kassan för 40 kronor. Utomhus vid badtrapporna finns hytter där du kan ha dina kläder över dagen. Det är alltså inte tillåtet att lämna kvar kläder i hytterna under natten.

Handdukar och solstolar

Du kan låna handduk för 50 kronor. Du får tillbaka 20 kronor när du lämnar tillbaka handduken. Sommartid finns det ett begränsat antal solstolar och kuddar att låna gratis. Du är välkommen att ta med din egen solstol. Om du har tillgång till din egen stol ser vi gärna att du låter övriga gäster låna våra solstolar.

Bastun

Välkommen till bastun utan badkläder, men med handduk att sitta på. Barn under 8 år är välkomna till samma bastu som sin målsman, oavsett kön. Äldre flickor hänvisas till damsidan och äldre pojkar till herrsidan.

Skor

Ytterskor tar vi av oss och bär in i omklädningsrummen. Vi rekommenderar att du alltid använder badskor på Pålsjöbaden, både utomhus och inomhus. Golven kan vara hala och det kan finnas stickor i trädäcket.

Rökning och alkohol

Rökning och alkohol är inte tillåtet på Pålsjöbaden. Besökare som inte respekterar detta kan stängas av från anläggningen. Ingen återbetalning av kort sker.

Café

Du kan köpa båda varma och kalla drycker samt enklare rätter i vårt café.


Kom ihåg att bad sker på egen risk och att målsman ansvarar för sina barn. För att undvika olyckor, kontrollera alltid våghöjd, havsströmmar och ta det försiktigt om det finns is på trappstegen.