Flytvästar

Du kan låna flytvästar på Helsingborg kontaktcenter. Du får låna flytvästarna i högst fyra dygn.

Flytvästarna finns på Helsingborg kontaktcenter på Stortorget 17, telefon 042-10 50 00. Öppettider: måndag-torsdag 07:00-19:00, fredag 07:00-17:00, lördag 10:00-15:00.

För att låna flytväst behöver du fylla i ett avtal. Där förbinder du dig att lämna tillbaka flytvästen i tid. Om du blir sen, så betalar du 50 kronor för varje försenat dygn och maximalt 400 kronor om flytvästen inte lämnas tillbaka. När du lånar flytväst ska du visa giltig legitimation. Helsingborg kontaktcenter tar sedan en fotokopia på legitimationen för att vara säker på låntagarens identitet. Du får en kopia på avtalet.

Information om var du kan hyra flytvästar i andra delar av landet finns på Svenska livräddningssällskapets webbplats.

Flytvästar för barn

En bra räddningsväst för barn ska vara gul eller röd, vara CE-märkt och ha en lyftkraft på minst 100 newton (N). En sådan räddningsväst klarar av att vända barnets ansikte upp ur vattnet. Låt barnet prova västen, spänn alla remmar och lyft västen i skuldrorna för att se hur västen passar. Barnets huvud ska inte glida ner igenom halsringningen. Låt gärna barnet bli bekant med västen genom att öva i lugnt vatten. Kontrollera att västen är hel och funktionsduglig varje gång ni ska ut på sjön.