Upplev Helsingör och Helsingborg på cykel

Helsingör och Helsingborg har mer än en lång historia ihop. De båda städerna har också en gemensam cykelkarta. Kartan ger inspiration till korta och lite längre cykelutflykter på båda sidorna av sundet. Hämta den på turistbyråer, bibliotek med mera - eller beställ den här.

Helsingör-Helsingborg Cykelkartan visar cykelvägar och andra goda cykelförbindelser i både Helsingör och Helsingborg med omnejd. Du får också tips på fina rekreationsrutter föreslagna av bland annat Cyklistforbundet (DK) och Cykelfrämjandet (SE). Populära sevärdheter, stränder, naturområden och en massa andra intressanta tips för en god cykelutflykt finns också med på kartan.

Helsingör-Helsingborg Cykelkarta innehåller både en översiktskarta över de bägge kommunerna i skala 1:60 000 (översiktskartan) och en stadskarta över kommunernas tätorter i skala 1:20 000. Kartan mäter 60×90 centimeter.

Kartan är tryckt på stenpapper, ett papper gjort av kalksten. Stenpapper är det perfekta cykelkartepappret, eftersom det är mer slitstarkt och tål vatten bättre än vanligt papper. Stenpapper är dessutom ett hållbart alternativ till vanligt papper av träfiber. Det är Cradle-to-Cradle-certifierat, bland annat för att man inte använder något vatten i produktionen och för att produktionen av kartan bara förbrukar hälften så mycket energi jämfört med traditionell pappersproduktion.

Här beställer du din karta:

(* obligatoriska uppgifter)

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — En väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor.

Öppettider

  • Måndag-onsdag 08:00-17:00
  • Torsdag 08:00-18:00
  • Fredag 08:00-17:00
Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare

Starta chatt chevron_right

Mejla

Få svar inom 24 timmar kontaktcenter@helsingborg.se

Skicka mejl chevron_right

Besök

På grund av covid-19 har vår lokal på Stortorget 17 stängt för besök

Visa karta chevron_right

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00

Ring chevron_right