Onsdagsevent

Onsdagseventen är alltid gratis och du behöver inte anmäla sig i förväg. Det är bara att komma och alla är välkomna!

En kväll om Integration

Onsdagen den 10 februari klockan 18:00

Förståelsen för likheter och olikheter skapas genom samtal och diskussioner kring erfarenheter och förhållandena i olika länder. Det handlar om att skapa förståelse över gränser och att bygga broar mellan kulturer. NBV studieförbund vill bidra till att skapa lika möjligheter för alla. Tim Erim, Monica Bokenstrand och Senada Stovrag föreläser om bland annat Oskar Olson som var första folkbildare i Sverige. Ukulelebandet happy String spelar musik och kulturföreningar visar upp foto och hantverk.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med NBV Skåne studieförbund. NBV är Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Drömljus

Onsdagen den 17 februari klockan 17:30

Välkommen till årets Drömljus på Drottninghög. En kväll där vi tillsammans lyser upp Centrum med varm gemenskap och spännande arrangemang för alla åldrar.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Drottninghögskolan, Drottninghögs förskolor med flera.

Romsk Kulturafton

Onsdagen den 24 februari klockan 18:00

Ordförande i Romarådet, Elvis Stan, håller i en föreläsning om romernas historia i Sverige och Europa. Kvällen bjuder på mat, musik och dans.

Plats: Idé A Drottninghög

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Helsingborgs Romaråd.

Sohrab Fadai – om entreprenörsskap och social hållbarhet

Onsdagen den 2 mars klockan 18:00

Sohrab , 29 år, född i Teheran i Iran, uppvuxen på landsort i dalarna, föreläser om ungt ledarskap, entreprenörsap och visionen om en global och gränslöst sammankopplad värld. Han har startat och drivit flera olika företag och varit ordförande för Young entrepreneurs of Sweden, samtidigt som han vid 27 års ålder blev regionchef för Företagarna. Sohrab har också erfarenhet av att ha gått igenom tuffa perioder. Han delar öppet med sig av hur han tog sig igenom ett allvarligt spelmissbruk. Han berättar personligt, inspirerande och berörande om sin egen resa och delar med sig av sina tankar som ung ledare i frågor som rör inkludering, integration, mångfald och entreprenörskap.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Möt Johanne Hildebrandt

Onsdagen den 9 mars klockan 18:00

Johanne Hildebrandt är journalist, författare, kolumnist och debattör. År 2012 valdes Hildebrandt in i kungliga krigsvetenskapsakademien. Hon är den första kvinnan sedan akademin grundades 1796. I vår är hon aktuell med fortsättningen av den bästsäljande serien Sagan om Valhalla, en historisk och mytologisk skildring av 900-talets Sverige.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Möt Hans Calderas

Onsdagen den 16 mars klockan 18:00

Föreläsaren, artisten och författaren Hans Calderas har under hela sitt liv arbetat mot mobbning, våld, intolerans och främlingsfientlighet. Han föddes i Stockholm och tillbrin gade sina första 18 månader på barnhem. Under hela sin barndom bodde han i tält och husvagnar och han började i skolan först när han var tio år. Som 19-åring gav han ut sin första grammofonskiva och har sedan gjort det mesta inom artistbranschen. 2002 kom hans kritikerrosade självbiografi ”I betraktarens ögon”. Under senare år har Hans deltagit i olika internationella sammanhang , besökt romska byar, barnhem och skolor. Hans fortsätter sitt arbete för att öka förståelsen för den romska kulturen och motverka fientliga attityder mot romer och andra utsatta minoriteter.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Påskfest

Onsdagen den 23 mars klockan 18:00

Hela familjen är välkommen att fira in Påsken hos oss. Pyssel och överraskningar utlovas. Kom gärna som påsktant eller annan påskfigur.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Fritid Helsingborg/ Multiteket.

Afghansk Kulturkväll

Onsdagen den 30 mars klockan 18:00

Spännande Kulturafton med föreläsning om Afghanistan, smakprov på mat, musik och sång.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Svenska Afghanistankommittén.

Johanna Salama – Skapa ett liv för dig av dig!

Onsdagen den 6 april  klockan 18:00

Johanna Salama ger 2016 ut boken Måndagsutmaningar med 53 övningar och reflektioner om komma närmare den du är och vill vara. Johanna har varit med och förändrat många människors liv och delar nu med sig av de nycklar hon använder. Välkommen till att ta huvudrollen i ditt eget liv.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Michael Larsen – om kärlek och separationer

Onsdagen den 13 april klockan 18:00

Hur kan vi leva autentiskt i tvåsamhet? Hur ger och tar vi emot kärlek, utan att tappa bort oss själva på vägen. Hur känns det att gå igenom en separation? Genom sin föreläsning vill Michael inspirera dig till att ha modet att öppna upp för det sårbara – för det är just vad kärleken förväntar sig av oss. Hur kan vi läka sår från gamla relationer? Michael är verksam i Malmö som rådgivare, krishanterare och föreläsare. Han är utbildad inom psykosyntes och socialpsykologi. Läs mer om Michael här.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Mat för god hälsa

Onsdagen den 20 april klockan 18:00

Emilia Polster berättar om hur mat av bra kvalitet gör att du blir piggare, gladare och kanske till och med snyggare! Det handlar om omega-3, viktiga vitaminer, nyttiga fetter och antioxidanter. Hur kan du planera dina dagar och få utrymme för det du verkligen tycker är gott?

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Gambiska föreningen i Helsingborg firar 30 år

Onsdagen den 27 april klockan 18:00–22:00

Kvällen börjar med på information om Gambiska föreningens arbete under åren, föreläsning om landet, smakprov på Gambias spännande matkultur. Sedan kommer musik- och dansunderhållning med gruppen Nyamacool som spelar traditionell västafrikansk musik.Kvällen avslutas med disco med föreningens Old School och New School Discjockeys som bjuder på häftiga afrikanska rytmer.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Gambiska föreningen.

Vad gör Brottsförebyggande rådet?

Onsdagen den 4 maj klockan 18:00

Lars Ohlsson är BRÅ´s ordförande i Helsingborgs stad. Lars har tidigare jobbat som polis och har en stor erfarenhet och kompetens kring brottsförebyggande arbete i Helsingborg, både när det gäller medborgarperspektivet och myndighetsarbete. Välkomna till en spännande föreläsning kring stadens brottsförebyggande arbete där du har möjlighet att ta del av aktuell statistik, analys och stadens planeringsarbete i brottsförebyggande frågor. Exempel på det som tas upp till diskussion den här kvällen är bland annat stadens prioriteringsarbete och samverkan med polismyndigheterna och andra samhällsaktörer.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med  Brottsförebyggande rådet.

Johannes Hansen – Fuck your fears

Onsdagen den 11 maj klockan  18:00

Johannes Hansen, Sveriges främsta mentala rådgivare. Han föreläser för att utmana dig till att tänka större och bli mentalt starkare. Författare till debutboken FUCK YOUR FEARS. Sedan 2007 har han tränat över 1000 VD:ar i personligt ledarskap och föreläst för över 150 000 personer. Chefer, elitidrottare, prisbelönta entreprenörer, mediapersonligheter och flera av Sveriges största företag anlitar Johannes Hansen för att maximera sin potential.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Mandelmanns trädgårdar

Onsdagen den 18 maj klockan 18:00

Välkomna till en lärorik och spännande odlingsafton! Gustav och Marie Mandelmann driver ett ekologiskt jordbruk på gården Djupadal i närheten av Rörum. De bedriver ekologisk grönsaksodling sedan 1996 och har också får, höns, hästar och kor. De odlar tomat och gurka i kallväxthus, har sin verksamhet öppen för besökare under växtsäsong och driver ett café med gårdens råvaror. I föreläsningen delar Gustav och Marie med sig av sin kunskap om ekologisk odling, erfarenheter från växthusodling och hur det är att ha djur som en del av sin verksamhet.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med SBF och odlingsgruppen.

Mångkulturellt knytkalas

Onsdagen den 25 maj klockan 18:00

Vi avslutar vårens onsdagar med ett knytkalas. Ett knytkalas är en tradition där du tar med dig en maträtt som dukas upp tillsammans med andras maträtter. Seda äter vi tillsammans och umgås. Vi njuter av dans, musik och sång. Passa på att träffa alla som vi samarbetar med, både anställda inom staden och engagerade invånare.

Plats: Idé A Drottninghög.

Ingen föranmälan. Fri entré.

Samarrangemang med Helsingborgs stad, engagerade invånare och föreningar.