Percys pris

Du som är född 1998-2004 och bor i Helsingborgs stad har chans att vinna ett pris för prestationer inom något av fritidsintressena fotografering, basket eller fotbollskickning.

Tävlingarna pågår under sommarlovet och vinnarna i respektive kategori får ett pris, från 500 kronor till 2000 kronor. Varje kategori har egna rutiner och datum för vinstutdelning, kontakta den du är intresserad av för att få veta mer och anmäla dig. Du kan anmäla dig till flera.

Hur gör man?

Fotografering

Årets tema är “spegelbild”. För att tävla i fotografering, välj ut en bild som du tagit själv, antingen med mobil eller med systemkamera. Bidraget mejlar du till Mötesplats Kalifornia senast 16 juli. I mejlet måste du också lämna ditt namn, personuppgifter, adress och telefonnummer samt om du tagit bilden med mobil eller systemkamera. Ge gärna en förklaring till varför du valt just den bilden som ditt bidrag. Prisutdelningen sker under Hx-festivalen där även alla bidrag som lämnats in kan ses på Mötesplats Kalifornia. Du kommer att bli kontaktad oavsett om du gått vidare eller inte, senast den 1 augusti. Gå ut med kameran och fotografera spegelbilder av olika slag, kanske blir det just du som vinner tusenlappar.

Basket

För att tävla i basket, ta kontakt med Helsingborgs basketbollklubb för att få reda på mer om tävlingsreglerna.

Fotbollskickning

Tävlingen går ut på att kicka en fotboll med fötterna så många gånger du kan under 30 sekunder. Tappar du bollen i marken, får du ta upp den och fortsätta kicka. Killar tävlar för sig och tjejer för sig. De sex bästa killarna och de sex bästa tjejerna går till final. Öppna pdf med samlad information.

När och var är kvaltävlingen?
Kvaltävlingen äger rum vid två tillfällen, lördag 26 augusti och lördag 2 september. Kom till Teknikhallen på Olympia där Zonen arrangeras. Läs mer på Zonens hemsida för exakta tider och hur du hittar dit. 

Vem går till final?
Vi räknar ihop alla resultat från de två kvalomgångarna. De sex bästa resultaten för killar respektive tjejer går vidare till final. Det blir alltså tolv personer i final och där tävlar killar mot killar och tjejer mot tjejer. Finalen är på söndag 3 september inne på fotbollsplanen på nya Olympia, under pausen i HIF:s match.

Fantastiska priser – vinn 2.000 kronor
De tolv personer som går till final (sex killar och sex tjejer) är garanterade 500 kronor i stipendium. Vinnarna (en kille och en tjej) får stipendium på 2.000 kronor och de två personer som kommer tvåa får 1.000 kronor. 


Percys pris

Priset kan delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Tillsammans med Fritid Helsingborg, HISO och Elevhälsan står vi bakom tävlingen. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:

Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder? Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter,samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 13-19 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett pris på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten. Är du intresserad av fotboll, basket eller fotografering? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska vi dela ut priset – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!
Percy Nessling