Percys pris – tävla i fotbollskickning, basket, fotografering eller skrivning

Du som är född 1999-2005 och bor i Helsingborg har chans att vinna upp till 3000 kronor för prestationer inom fotbollskickning, basket, fotografering och skrivning. Tävlingen pågår hela sommaren fram till slutet av juli. 

Inom varje område kommer ett stipendium att delas ut i slutet av sommaren. Priset varierar från 500 kronor till 3000 kronor och går till den person eller de personer som utvecklats mest.

Varje kategori har en egen rutin och datum för vinstutdelning. Kontakta ansvarig förening för den aktivitet du är intresserad av för att veta mer och anmäla dig. Tänk på att du kan anmäla dig till flera aktiviteter.

Tid: sommarlov 2018
Ålder: 13-19 år (född 1999-2005)
Kostnad: gratis
Arrangör: Percy Nesslings stiftelse och Helsingborgs stad i samarbete med HISO.

Kontakta respektive förening för att veta mer.

Fotbollskickning

Hur går tävlingen till?
Tävla i fotbollskickning genom kicka en fotboll med fötterna så många gånger du kan i 30 sekunder. Om du tappar bollen i marken får du ta upp den och fortsätta att kicka. Det kommer att finnas en grupp för killar och en grupp för tjejer. De sex bästa killarna och de sex bästa tjejerna går till final.

Kvaltävlingarna äger rum vid två olika tillfällen, lördag 25 augusti och lördag 1 september på Zonen i Teknikhallen vid Olympia. Ingen föranmälan krävs.

Vem vinner?
Vi räknar ihop alla resultat från de två kvalomgångarna. De sex bästa resultaten för killar respektive tjejer går vidare till final. Det blir alltså tolv personer i final och där killar tävlar mot killar och tjejer tävlar mot tjejer.

Vinnaren utses i halvlek på Olympia när HIF möter Brage i september. När det är paus i HIF:s match går vi in på planen och genomför tävlingen där. Precis som i kvaltävlingen så handlar det om att kicka en fotboll med fötterna i 30 sekunder.

Kom ihåg att lämna både ditt namn och telefonnummer när du är med i kvaltävlingen så att vi kan få tag i dig om du kvalificerar till final. Du får då ett SMS. Svara omgående via SMS att du kan vara med i finalen.

Vad kan du vinna?
De tolv personer som går till final är garanterade 500 kronor i stipendium i kontanta medel. Vinnarna (en kille och en tjej) får stipendium på 2000 kronor och de två personer som kommer på andra plats får 1000 kronor.

Basket

Tävla i straffkast i basket i GA-hallen, Helsingborg.

Vad kan du vinna?
De tävlande delas in i två grupper efter ålder, och i varje grupp utser domaren vinnare.

Första pris: 2000 kronor
Andra pris: 1000 kronor
Tredje pris: 1000 kronor
Fjärde pris: 500 kronor

Mer information hittar du på Helsingborgs Basketbollklubb.

Fotografering

Tävla i fotografering och välj ut en bild som du själv har tagit. Temat för i år är “Längtan”. Bilden kan vara tagen med antingen en systemkamera eller med mobiltelefon.

Skicka in ditt bidrag senast 16 juli till motesplats.kalifornia@helsingborg.se tillsammans med namn, personuppgifter, adress och telefonnummer. Ange om bilden är tagen med systemkamera eller mobiltelefon. Motivera gärna varför du har valt just den bilden som ditt bidrag.

Vad kan du vinna?
Vinnaren utses av en jury på Mötesplats Kalifornia i slutet av juli. Priset delas ut på Helsingborgs stadsfest HX 3-4 augusti där även en utställning med alla bilder kommer att visas.

Första pris: 3000 kronor
Andra pris: 2000 kronor
Tredje pris: 1000 kronor

Skrivning

Alla kan skriva! Tävla i att skriva texter och dikter om mod och hjältar. Maria Grönhave finns på plats för att vägleda dig i ditt skrivande . Ingen anmälan krävs.

Tävlingen äger rum på nedan datum och plats, klockan 11.00-16.00:

18 juni Stadsparken i Helsingborg, vid dåligt väder är vi på stadsbiblioteket.
19 juni Pelarhuset i Ramlösa brunnspark, Helsingborg
20 juni Drottninghögsbadet i Helsingborg, vid dåligt väder är vi i Drottninghögsskolans gymnastiksal.
21 juni Gröningen i Helsingborg, vid dåligt väder är vi på Dunkers kulturhus.
25 juni Idrottsoasen på Mellersta Stenbocksgatan i Helsingborg, vid dåligt väder är vi på Idrottens hus i B-hallen.
26 juni Furutorpsplatsen i Helsingborg, vid dåligt väder är vi i GA-hallen.
27 juni Maria Parks Grönområde vid Tankegången/Östra Allén 15, vid dåligt väder är vi i Maria Parks idrottshall.
28 juni Planteringen Västra Fridhemsgatan 6-8, vid dåligt väder är vi på Viktoriahusets fritidsgård.
29 juni PixlaPiren Oceangatan 2 i Helsingborg, vid dåligt väder är vi på Mötesplats Kalifornia.

Vad kan du vinna?
En jury utser tre pristagare och priset delas ut under Helsingborgs stadsfest HX 3-4 augusti.
Första pris: 3000 kronor
Andra pris: 2000 kronor
Tredje pris: 1000 kronor

För mer information kontakta Maria Grönhave, kulturkoordinator för barn och unga på Kulturförvaltningen, maria.gronhave@helsingborg.se eller 070-2105465.

Percys pris

Priset delas ut tack vare Percy Nessling, som grundade stiftelsen med samma namn. Tillsammans med Helsingborgs stad och Helsingborgsidrottens Samorganisation, HISO, står vi bakom tävlingen. Så här beskrev Percy sina tankar om priset:


“Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 12-19 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten. Är du intresserad av fotboll, basket eller fotografering? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska stipendierna delas ut – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!”
Percy Nessling