#pixlapiren

Från ingenmansland till allemansland. #pixlapiren är en unik mötesplats med nya aktiviteter och upplevelser. Staden lånar ut en stor yta på Oslopiren för att ge dig och andra helsingborgare chans att testa små och stora idéer.

Öppet varje dag

#pixlapiren är öppen för alla, när du vill och året om. Varje torsdag klockan 12.00-13.30 finns vi på plats för att ge stöttning till dig som vill pixla eller redan pixlar. Vi kan även hjälpa dig med din ansökan till visionsfonden. Behöver du hjälp av personalen övriga tider så kan du kontakta oss på pixlapiren@helsingborg.se.

Alltid på #pixlapiren

I dagsläget erbjuder #pixlapiren en kombinerad beachplan, workshop-lokaler, wifi, toalett, växtverkstad, graffitiväggar, grillar och sittplats för medhavd mat eller fika.

Här finns även en skatepark och intill den finns en skateramp som är öppen dygnet runt. Den är endast till för dig som åker skateboard. Kickar, inlines och BMX är inte tillåtet. Högsta höjden är 160 centimeter och rampen har både spine speedbump och extensions.

Frågor och svar

En pixel är 10 x 10 meter men det finns ingen begränsning på antalet pixlar du kan välja. Din pixel kan också vara en container, vägg, workshop eller liknande – du bestämmer hur din pixel ska se ut tillsammans med personalen!

Gör så här:

  • Mejla pixlapiren@helsingborg.se om din idé. Personalen hjälper dig att utveckla idén om det finns oklarheter eller godkänner den direkt.
  • Skriv på och acceptera pixelkontraktet, det handlar bland annat om ditt ansvar och säkerheten.
  • Välj ut ett område att pixla in tillsammans med personalen. Du kan också låna lokalen inomhus om det är bättre för just ditt projekt.
  • Du kan även söka bidrag från Visionsfonden #pixlapiren. Prata med personalen för att veta mer.
  • Börja använda din pixel!

Det kostar ingenting att pixla in ett område. När ditt pixelkontrakt tar slut ansvarar du för att ta bort oönskat material och skräp. Du kan ha din pixel från en dag till max ett år. Vid årsskiftet måste nytt kontrakt skrivas om du vill fortsätta.

Personer över 10 år, grupper, föreningar och företag. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd. Om ditt syfte är att tjäna pengar på din pixel skriver vi ett annat typ av kontrakt.

Det finns vissa begränsningar, till exempel får du inte bo på din pixel. Det finns också en begränsning i hur stort du får bygga, stora konstruktioner kräver ritning. Men det sker i dialog med personalen på #pixlapiren.

Personalen kan ge dig tips och råd om ditt projekt utifrån dina förutsättningar. Du kan också låna verktyg och material.

Du kan ansöka om upp till 10 000 kronor från Visionsfonden #pixlapiren för att förverkliga ditt projekt eller din idé. Fonden ger pengar till projekt på Oslopiren som bidrar till vision Helsingborg 2035.

Här kan du ansöka till Visionsfonden #Pixlapiren 

Du genomför aktiviteter på egen risk. Du har ansvar att hålla din pixel städad och i bra skick. Som pixlare är du även ansvarig för att hålla ditt projekt aktivt inom den angivna projekttiden. Vid inaktivitet kan ditt projekt stoppas. Aktiviteten på din pixel får inte utgöra någon säkerhetsrisk för övriga besökare och pixlare.