RumEtt

RumEtt är en kreativ mötesplats för alla unga i Helsingborg. Vi har öppen verksamhet fem eftermiddagar i veckan, då finns det alltid personal som jobbar med pedagogisk verksamhet och kan coacha dig i det du vill göra. RumEtts verksamhet ska vara för, av och med unga, därför ska också rummet fyllas av ungas intressen. 

Under våra öppettider kan du komma till oss för att hänga, titta på konsten, delta i något arrangemang, använda vår verkstad eller bara prata med oss som jobbar.

RumTvå – en kreativ verkstad

Innanför RumEtt finns en kreativ verkstad som också kallas RumTvå. I verkstaden finns olika material och verktyg för att du själv ska kunna skapa. Det finns också kameror till utlåning, datorer med Final Cut, Garage Band, Logic och Photoshop.

Till den kreativa verkstaden kan du komma med ett eget projekt som du redan jobbar med, använda dig av det material som finns eller lära dig något nytt när du kommer dit.

För att du ska kunna få hjälp med att lära dig nya saker finns det en mediepedagog och en musikpedagog som är i RumEtt en kväll i veckan var. Musikpedagogen kan hjälpa dig att göra egen musik, mixa låtar och spela in sång. Mediepedagogen kan hjälpa dig med manusskrivande, klippa film, pitcha din idé inför en ansökan och få hjälp med var du kan få visa din film.

Hos båda pedagogerna kan du boka tid i förväg.

Workshops

Vissa dagar ordnar vi workshops i olika tekniker som du kan använda i verkstaden. Då kan du komma och lära dig hur du gör något nytt, till exempel virka, fläta korgar, rita serier eller fota.

Alla workshops är gratis och när du lärt dig något nytt kan du alltid komma tillbaka och fortsätta med det i RumEtt eller i verkstaden.

Scen

I RumEtt finns en uppbyggd scen med möjlighet till full backline, projektor, projektorduk och scenljus. Scenen finns där för att underlätta för dig som vill arrangera konsert, föreläsning, poetry slam, teaterföreställning, filmvisning eller något annat som behöver ljus,- ljud,- eller annan scenteknik.

Utställningar

I RumEtt finns två utställningsytor som är till för dig som är ung och vill ställa ut din konst, foton, installationer eller videoprojiceringar.