Percys pris – tävla i foto, basket eller fotbollskickning

Du som är född 2004–1998 och bor i Helsingborg har chans att vinna ett pris för prestationer inom något av fritidsintressena:

  • Fotbollskickning
  • Fotografering
  • Basket

Du har hela sommarlovet på dig att träna och visa vad du går för. Inom varje område kommer ett stipendie att delas ut under slutet av sommaren. Priset går till den/de som utvecklats mest. Vinnarna i respektive kategori får ett pris, från 500 kronor till 2000 kronor.

Varje kategori har egna rutiner och datum för vinstutdelning, kontakta den du är intresserad av för att få veta mer och anmäla dig. (Ps. Du kan anmäla dig till flera!) Information hittar du på deras webbsidor:

Fotbollskickning:
Basket: Helsingborgs Basketbollklubb
Foto: Mötesplats Kalifornia

Stipendierna finansieras av Percy Nessling som är grundaren till Percys pris.

Tid: hela sommaren
Ålder: 15-19 år (födda 98-04)
Plats: aktiviteterna är hos föreningarna. Kontakta den förening du är intresserad av för att få veta mer.
Kostnad: gratis
Arrangör: Percy Nesslings stiftelse och Fritid Helsingborg i samarbete med HISO.


Hur kan du få ett stipendium i sommar?

”Just nu kanske du ser fram med spänning mot sommaren, men du vet inte riktigt vad du ska göra. Många av dina kompisar reser bort, andra har lyckats få jobb. En del ska plugga extra. Du kanske hoppas kunna ligga på stranden och slappa mellan doppen i sundet.

Men vad gör du om det blir dåligt väder?

Du har tur. Det finns inte många länder i världen som har fler föreningar och organisationer per tusen invånare än Sverige. Dessa föreningar ger möjlighet till aktiviteter, samhörighet, nya, spännande bekantskaper och vänner. Mig har de gett mycket under mitt liv och därför vill jag visa även dig den möjligheten att få ett bra kontaktnät.

Är du helsingborgare och 15-19 år vill jag inspirera dig att lägga energi på att bli berättigad att få ett stipendium på några tusenlappar, som kan vara bra att ha inför hösten. Är du intresserad av fotboll, basket eller fotografering? Då kan det här vara något för dig att satsa på i sommar. Det är kul att vara bra – kanske bäst – på något speciellt.

I slutet av augusti ska stipendierna delas ut – kanske även till dig. Skulle inte du vinna har du i alla fall utvecklats själv och det är ett bra mål i sig. Då har du ändå vunnit något.

Kolla in länkarna på den här hemsidan och finn något som du tycker är kul och som du vill bli bra på.

Så lycka till!
Percy Nessling (grundare till stiftelesen)