Konstnärsresidens på Dunkers kulturhus

Under hösten har vi letat efter två konstnärer till Konstnärsresidens på Dunkers kulturhus. Vi fick in totalt 115 ansökningar och av dessa har nu juryn valt ut Cristian Quinteros Soto och Sahar Al Khateeb. De två konstnärerna känns helt rätt för kulturhuset och vi ser fram emot att följa deras arbete under sex veckor.

Från slutet av januari och sex veckor framåt kommer konstnärerna Cristian Quinteros Soto och Sahar Al Khateeb att vara en del av Konstnärsresidens på Dunkers kulturhus. Programmet ger de två utvalda konstnärerna frihet att arbeta med sin konst på plats i Helsingborg samtidigt som de knyter nya kontakter med intressenter i regionen.

Båda konstnärernas tillvägagångssätt och konstnärliga uttryck skiljer sig från varandra och utifrån vårt perspektiv ser vi hur de kommer att berika Helsingborgs stads konstnärsscen.

Cristian Quinteros Soto

Cristian utforskar hur platser för kollektiv nakenhet skapar potential till att neutralisera de förväntningar som kroppen utsätts för i samhället. Kan dessa rum möjliggöra en dialog om kroppen som är frikopplad från de ramar som finns i samhället?

En stor del av arbetet går ut på att fysiskt närvara på platser där kollektiv nakenhet praktiseras. Arbetet är ett utforskande av den nakna kroppen utanför kroppskomplex och sexualisering. Genom att utföra samtalen på platser skapade för nakenhet försöker Cristian förstå hur ett sådant rum ändrar vår syn på kroppen och vilka metoder som finns för att möjliggöra en normalisering av den icke-normativa kroppen.

Cristian tog examen från Kungl. Konsthögskolan 2021. Hans verk och presentationer har tidigare visats på platser som:

• Konstakademin
  • 10:th Berlin Biennal
  • IASPIS
  • Botkyrka Konsthall Marabouparken
  • Tensta Konsthall.

På webbplatsen cristianquinterossoto.com kan du läsa mer.

Sahar Al Khateeb

Sahar är en palestinsk konstnär som är verksam inom konst i Sverige sedan 2015 och boende i Uppsala. Hen skapar med installationer gjorda av begagnade stolar. Konsten behandlar frågor om individen och gruppen, särskilt minoritetspositionen och kraven från samhället. Sahar har en kandidatexamen i konst från internationella konstakademin i Palestina och en masterexamen i konst från Konstfack.

På webbplatsen saharalkhateeb.com kan du läsa mer.

Mer information på Dunkers kulturhus webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Få svar inom 24 timmar
kontaktcenter@helsingborg.se.

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.