Utställningar

Kulturmagasinet arbetar med utställningarna på Dunkers kulturhus och deltar i planeringen av de stadshistoriska utställningarna. I Klintmans hörna på Dunkers öppnar snart en ny utställning i samarbete med Kulturmagasinet. Från och med 27 september kan du se "Sorry att jag finns" – om hemlöshet i Helsingborg.

Tingen i samlandets spår

En utställning fylld av föremål som berättar hur samlandet började. Utifrån föremålen får du kunskap om vilken roll historia, samlande och inte minst museerna hade för ungefär 100 år sedan.

Läs mer om Tingen i samlandets spår. Utställningen visas i Studierummet på Kulturmagasinet i stadskvarteren på Fredriksdals museer och trädgårdar.

Röster från Drottninghög

Kulturmagasinet har ställt samman berättelser, bilder och föremål som belyser hur det var och är att bo på Drottninghög – ett bostadsområde som är under stor förändring.  Ett samarbete mellan Kulturmagasinet, Dunkers kulturhus, DrottningH och IdeA.

Kontakta Birgitta Witting, antikvarie på Kulturmagasinet, 042-10 45 56, 0732-311074, om du har kommentarer eller frågor.

På Gränsen

På Dunkers kulturhus kan du se utställningen På gränsen, en stadshistorisk utställning utifrån ett gränsperspektiv. I utställningen finns ca. 1800 fotografier och föremål från Helsingborgs museers samling. Du får också ta del av citat, röster och berättelser från museets arkiv. Läs mer om På Gränsen på Dunkers kulturhus hemsida.

Klintmans hörna

Tack vare samlaren och helsingborgaren Lars Klintman Follin, som testamenterat ett arv till museiverksamheten i Helsingborg, har ”Klintmans hörna” skapats i utställningen På Gränsen på Dunkers kulturhus där vårt kulturarv kan speglas på många olika sätt, av många olika aktörer. Den 27 september 2016 öppnar utställningen ”Sorry att jag finns” – om hemlöshet i Helsingborg, i Klintmans hörna. Det är resultatet av en dokumentation om hemlösa som gjorts av Kulturmagasinet.