Natasja Jean-Charles och Gustaf Holtenäs får årets kulturstipendium

Helsingborgs kulturstipendium 2018 på 30 000 kronor till vardera har tilldelats musikalartisten Natasja Jean-Charles samt konstnären och musikern Gustaf Holtenäs. Prisutdelningen skedde under KulturWKND av kulturnämndens ordförande Kristian Anderson och vice ordförande Björn Tuvfesson Alm.

Kulturnämndens motiveringar lyder:

Musikalartisten Natasja Jean-Charles tilldelas Helsingborgs kulturstipendium 2018 för sin scenkonst. Natajsa är en talang för framtidens musikalscener. Hon är stark på alla de tre ben som krävs för att bli en allround musikalartist; vokal teknik, skådespeleri och dans. I höst spelar Natasja rollen som Rosalia i West Side Story på Malmö opera. Hon har tidigare setts på Malmö Opera /Operaverkstan i Min älskade Pierrot och i rollen som Doniazade i Tusen och en natt. På Helsingborgs stadsteater medverkade hon i ensemblen i Nils Holgerssons underbara resa.

Konstnären och musikern Gustaf Holtenäs tilldelas Helsingborgs kulturstipendium 2018 för sitt experimentella gränsöverskridande arbete inom konst, film och musik. Som konstnär rör sig Gustaf mellan bild, video, animation och komposition och han blandar gärna dessa uttryck.

Helsingborgs kulturnämnd delar ut kulturstipendium för insatser inom kulturområdet. Stipendiet är en stöttning och uppmuntran till fortsatt konstnärligt skapande för unga. Kulturstipendiet delas ut till personer som är födda eller bosatta i Helsingborg eller vars verksamhet har anknytning till staden. Prissumman beslutas av kulturnämnden och kan fördelas genom ett eller flera stipendier.