Utställning – Lost in Translation

Lost In Translation - En utställning av Caroline Nordbeck Toth. I mitt måleri tycker jag om att jobba med det spontana och lekfulla, jag målar med ett tankesätt som välkomnar misstag, det som inte var tänkt skulle hända men som visar sig vara det bästa med målningen.

Mina målningar är inte planerade i förväg och jag skissar inte, utan jag vill att målningarna ska hända “in the moment” vilket gör att jag jobbar ganska snabbt och frenetiskt. Istället för att jobba med penslar som i traditionellt måleri föredrar jag att jobba med tygbitar, med mina händer eller linjal som jag använder för att skrapa på färgen på duken för att få fram form och mönster.

Det jag skapar i min konst är ofta starkt kopplat till vad som pågår i mitt huvud. Min främsta inspirationskälla för detta projekt är vatten. Jag är fascinerad av vattnets fluktuerande disposition då dess natur är vild och oförutsägbar. Jag känner själv att mitt liv är i en fas som liksom vattnet är väldigt fluktuerande, jag försöker lista ut vem jag är, vad mitt syfte är och var min plats är i världen.

Utställningen pågår till och med lördagen den 4e november!

Tid: Måndagen den 30 oktober till Lördagen den 4 november

Ålder: 15–25 år

Plats: Dunkers kulturhus, RumEtt

Pris: Gratis

Du behöver inte anmäla dig.

Arrangör: RumEtt

Mer information hittar du här eller skicka ett mejl till pixi.ljunggren@helsingborg.se om du har fler frågor.