Är du nyfiken på att laga mat utomhus på stekhäll? Då är du välkommen på matlagningskurs i Fredriksdals ved- och koleldade utekök som ligger alldeles bredvid Fredriksdals kravodlade köks- och fruktträdgård.
Vi berättar om några av Fredriksdals grönsaker, kryddor och äpplen. Vi förbereder tillsammans en smakrik vegetarisk, vegansk och klimatsmart middag över våra vedeldade stekhällar och koleldade grill. Vi kryddar det nylagade med olika sorters pesto och topping. En av kvällens smakupplevelser blir stekt potatis med vinterkyndel!
Under kvällen får du också vara med om en äppelprovsmakning med några av Fredriksdals unika äppelsorter. Med hem får du en spännande receptsamling för både inomhus- och utomhusmatlagning.
Ingen förkunskap krävs. Ta med kläder efter väder.
Vi ses i uteköket!
När: 5 september klockan 17.00–20.30
Var: Fredriksdals utekök på herrgårdsplanen
Entré: 400 kronor per person, 350 kronor med Kulturkortet. Entrén ingår i biljettpriset.