Smaka på klimatsmart mat inom planetens gränser i Fredriksdals utekök. Vi berättar om One Planet Plate och mixar inspirationsföredrag med en smakrik måltidsupplevelse.
One Planet Plate är ett verktyg som är utvecklat av Världsnaturfonden för att hjälpa privatpersoner och verksamheter att planera hållbara måltider inom planetens gränser. Men vad ska vi äta om vi ska nå Parisavtalets klimatmål och om vi ska tänka mer hållbart och rättvist? Det utforskar vi den 24 augusti.
Fredriksdals kunniga mathantverkare lagar en vegansk lunch med grönsaker från friluftsmuseets köks-och kryddträdgård. Under måltiden bjuds du på ett inspirationsföredrag där vi drar paralleller bakåt i tiden för att inspireras av och lyfta hållbara tips från beredskapstiden. Du får inspirerande recept med hem.
Meny
Stekhällswokad grönsakspytt med timjankryddad bet- och äppelsallad, fänkålspesto och picklad rödlök
Sallad med strandkämpar, bataviasallad, isört, paprika/chili toppad med ätliga blommor från kryddträdgården
Hårt surdegstunnbröd med veganskt smör smaksatt med gräslök
När: 24 augusti klockan 13.00–14.30
Var: Fredriksdals utekök på herrgårdsplanen
Entré: 300 kronor per person, 250 kronor med Kulturkortet. Entrén ingår i biljettpriset.