Anpassad grundskola på Elinebergsskolan

På vår anpassade grundskola finns sju klasser. Ungefär hälften av eleverna läser ämnen och andra hälften läser ämnesområden.

Klassrummen ligger centralt i skolan och har flexibla möbleringar. Vi har nära till både buss och tåg samt Jordbodalen och Ramlösaparken som vi ofta går till på vår friskvårdtid som vi har varje vecka.

I klasserna får eleverna mer hjälp då klasserna inte är lika stora som i grundskolan. Dessutom har vi fler lärare. Vi arbetar i vår egen takt, utan stress. Alla arbetar med egna arbetsscheman som utgår ifrån var och ens nivå. Alla elever har en egen iPad som lärverktyg. Klasserna är ofta uppdelade i mindre grupper för att få ytterligare hjälp. Vi har även mer tid för praktiska ämnen som bild, slöjd, hemkunskap, musik och idrott.

Vi kan dessutom få extra hjälp om man som elev till exempel behöver ha mer motorik- eller simträning. En del elever kan vara ämnesintegrerade med grundskolan. De går då ifrån sin klass för att vara med en grundskoleklass i ett visst ämne.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.