Profiler på Elinebergsskolan

Fotbollsprofilen

Gillar du att spela fotboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fotbollsprofilen.

Vi har haft fotboll på schemat sedan 2005 tillsammans med Eskilsminne IF och vår fotbollsprofil är certifierad av Svenska fotbollsförbundet. Vi vill utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare.

Detta får du på fotbollsprofilen

Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen. Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom foten. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.

Vi samarbetar också med din klubb. Det ger dig balans i din fotbollsvardag så att du får ihop både skola och träning.

Träna

I åk 6 tränar du ett pass på 60 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 60 minuter i veckan. Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål.

Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.

Handbollsprofilen

Gillar du att spela handboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Handbollsprofilen.

Vi började med vår handbollsprofil 2016 i samarbete med OV Helsingborg. Vi vill utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare.

Detta får du på handbollsprofilen

Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen.

Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom handen. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.

Vi jobbar med det kollektiva samspelet men lägger mest betoning på den individuella teknikutvecklingen i form av skott, genombrott och försvar. Du får även möjligheten att träna upp din fysik och motorik. Vi pratar om skador och skadeförebyggande träning och du lär dig hur du ska träna, äta och återhämta dig på bästa sätt för optimalt resultat. Du får också prova på alternativa träningsformer inom olika idrotter.

Träna

I åk 6 tränar du ett pass på 60 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 60 minuter i veckan. Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål.

Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.

Fameprofilen

Tycker du om att sjunga, dansa eller spela instrument? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fameprofilen.

Fame har två inriktningar. Den ena är en musikinriktning där du får spela ett eller flera instrument, sjunga och spela i ensemble. Den andra är en showinriktning där du dansar, spelar teater, sjunger och sätter upp föreställningar. I årskurs 6 kommer du att ha fameprofil 60 minuter i veckan och årskurs 7–9 har du två pass på 60 minuter i veckan.

Musikinriktning

Här får du grundläggande utbildning i gitarr, bas, keyboard, trummor, rytmik och sång.

Du kommer att lära dig spela efter kompschema samt lyssna på musiken som du ska spela. Vi spelar upp för varandra samt har konserter i aulan under våren. Du har också möjlighet att fördjupa dig i ett eller flera instrument eller i sång. Vi har flera replokaler som är utrustade med sånganläggning, bas, keyboard, trummor, slagverk och gitarrer.

Vi spelar konserter i aulan för elever på Elinebergsskolan, för andra skolor och annan publik. Du har även möjlighet att lära dig att sköta ljud och ljus vid konserter.

Showinriktning

Här kommer du att få utveckla dina talanger inom sång, dans, rytmik och teater. Vi jobbar med teaterimprovisation, koreografi, dans och sång till olika shownummer.

Varje år anordnar vi en eller flera shower, musikteatrar eller teaterpjäser där du kan träna och utöva dina nya kunskaper. Som extra inspiration bjuder vi in både gästlärare och gästartister som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom branschen. Tanken med showprofilen är att du ska vara med från början och utforma en pjäs eller föreställning som ni ska sätta upp.

Musik och showeleverna arbetar även tillsammans för att sätta upp gemensamma föreställningar.

Teori och rörelse – ToR

På Teori och rörelseprofilen får du möjligheten att förstärka eller fördjupa dina kunskaper i något ämne samtidigt som du får röra dig extra varje vecka.

Här får du träna extra och fördjupa dig i förmågor som sedan bedöms i din vanliga undervisning. I årskurs 6 kommer du att ha FoF 60 minuter i veckan och årskurs 7–9 har du två pass på 60 minuter i veckan.

Detta får du på ToR-profilen

Ett pass är teoretiskt tillsammans med lärare från arbetslaget (detta gäller åk 6 och åk 7-9).

Ett pass innehåller pulshöjande aktiviteter med idrottslärare. Här får du möjlighet att bland annat att lägga upp din egen träning (gäller åk 7-9).

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.