Vaken nattpersonal till HVB – timvikarier

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Socialförvaltningen i Helsingborg ansvarar för stadens individ och familjeomsorg. Vi har drygt 500 medarbetare som, med olika kompetenser, bidrar till att barn, unga och vuxna med olika typer av sociala problem och förutsättningar kan bli självständiga med livskvalité.

Socialförvaltningen har idag tre verksamhetsområden, Barn/Unga och Familj, Vuxen och Gemensamma resurser. I förvaltningen har vi även stödfunktioner som HR enheten, Serviceenheten, Kvalitetsenheten samt Ekonomienheten.

 

Om arbetsplatsen

För att möjliggöra hemmaplanslösningar har vi två HVB för barn och unga i Helsingborgs stad. Vi tar emot pojkar och flickor, 13-20 år, med bland annat psykosocial problematik, begynnande riskbruk eller placering efter behandling och vi arbetar aktivt med familj och nätverk.

Vi söker timvikarier till vaken nattjänstgöring på vardagar och helger. Man arbetar ensam på boendet men med stöd av ett ambulerande team respektive personal på boendet för vuxna som ligger vid sidan om.

Arbetsuppgifter

Som medarbetare på HVB har du ett roligt och utmanade arbete. Vi arbetar för att ungdomen ska få en fungerande vardag där struktur, sysselsättning och en meningsfull fritid är några delar. Vi arbetar för att ungdomen ska ha någon form av kontakt/relation med sin familj/nätverk så långt det är möjligt.

Att arbeta på natten innebär att skapa lugn och trygghet. Arbeta för goda rutiner där fokus är att ungdomarna ska komma till ro på kvällen och sova på natten men där du vid behov behöver ge stöd och insatser som behövs i situationen. I arbetet förekommer även en del praktiska arbetsuppgifter, motsvarande sådant som förekommer i ett hem.

Dokumentationen sker i journalsystemet Journal Digital.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • två års eftergymnasial utbildning inom socialt arbete mot barn och ungdomar eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig
  • erfarenhet av socialt arbete med barn och unga inom HVB är meriterande
  • erfarenhet inom områdena familj, psykiatri, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, självskadebeteende och riskbruk är meriterande.
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god datorvana. Meriterande om du har erfarenhet av Journal Digital.
  • körkort och är villig att köra bil i tjänsten

Personliga kvalifikationer:

  • god förmåga att skapa relationer, samarbeta och verka för ett öppet klimat samt har ett serviceinriktat förhållningssätt.
  • ett förhållningssätt där du arbetar för att det sociala arbetet har individens behov i centrum med fokus på delaktighet för ungdomarna samt deras familjer.
  • förmåga att hantera situationer i stunden såväl som att arbeta långsiktigt och strukturerat.
  • ett handlingskraftigt förhållningssätt och vågar vara öppen för att söka och prova nya lösningar samt förmåga att leda dig själv.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Sista ansökningsdag:  2024-04-30 

Anställningsform: Timvikariat

Omfattning: Vid behov

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Antal tjänster: Flertal

Intervjuer kommer ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. Fackliga företrädare https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/ Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Information

Referens:
5045

Publicerad:
2024-03-28

Omfattning:
Timavlönad

Ort:
Skåne län, Helsingborg

Förvaltning:
Socialförvaltningen

Kontakt

Annelie Böök Nilsson

Sektionschef

042-10 34 59

Vision (Facklig organisation)

0730-64 69 10

exp@vision-helsingborg.se

Cecilia Cederström

SSR (facklig organisation)

cecilia.cederstrom@helsingborg.se

Facklig företrädare: Kommunal

010-442 79 51

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 - 17.00

Torsdag: 08.00 - 18.00

Fredag: 08.00 - 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.