Anagram Live AB tar över på Fredriksdalsteatern

Detta innehåll är äldre än 60 dagar.

Helsingborgs stad har hittat en ny entreprenör till att driva Fredriksdalsteatern. En aktör som förmår förvalta de traditioner som Nils Poppe och Eva Rydberg har byggt upp men som också öppnar för förnyelse.

Fredriksdalsteatern

– Vi är mycket glada över att vi nu har hittat en entreprenör som vi tror kommer att bedriva verksamheten med respekt för det fantastiska som Nils Poppe och Eva Rydberg byggt upp. På grund av pandemin har processen varit utdragen, nära tre år. Jag är övertygad om att vi kommit till ett beslut som kommer att ge Helsingborg och Sverige både tradition och förnyelse, säger Mats Hallberg, tillförordnad kulturdirektör.

Anagram Live AB kommer att driva Fredriksdalsteatern framöver

Anagram har en väl fungerande organisation, en klar vision och ett konkret koncept där de vill tillgängliggöra Fredriksdalsteatern för en bredare målgrupp. De vill hitta nya perspektiv på verksamheten och öppnar för förnyelse och kreativitet samtidigt som de har en stor respekt för Fredriksdalsteaterns folkliga tradition. De vill också vårda varumärket och platsens unika förutsättningar. Ett viktigt urvalskriterium har varit att samspela med övrig verksamhet på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Tack till Poppe och Eva Rydberg

– Det är viktigt för Helsingborgs stad att tacka familjen Poppe och Eva Rydberg för de fantastiska upplevelser som de bjudit publiken på under många år. Man ska komma ihåg att Fredriksdalsteatern inte bara varit en angelägenhet för helsingborgarna och skåningarna utan också för en stor publik i hela landet. Särskilt i samband med de återkommande tv-sändningarna, säger Mats Hallberg, tillförordnad kulturdirektör.

Kontakta kommunen — en väg in

När du kontaktar oss är det kommunvägledarna på Helsingborg kontaktcenter som tar hand om dina frågor. Ditt ärende sparas och blir en allmän handling som kan komma att läsas av andra. Du hittar information om hur Helsingborgs stad behandlar personuppgifter längst ner på sidan.

Helsingborgs stad i sociala medier:
Facebook
Instagram
Linkedin

Öppettider

Måndag–onsdag: 08.00 — 17.00

Torsdag: 08.00 — 18.00

Fredag: 08.00 — 17.00

Avvikande öppettider kan förekomma i samband med röda dagar, samt dag innan röd dag.

Chatta

Få svar direkt – chatta med en kommunvägledare.

Besök

Besök oss på Helsingborg Kontaktcenter på Stortorget 17.

Ring

Prata med en kommunvägledare på telefon 042-10 50 00.